Kulttuuri

Elokuvamusiikin huippupalkinto Suomeen

The International Film Music Critics Association on palkinnut Metsän Tarina -elokuvan musiikin säveltäjän Panu Aaltion vuoden 2012 parhaasta dokumenttielokuvan sävellyksestä.

Panu Aaltio nousee Metsän tarina -elokuvan musiikilla ja voitolla suurten elokuvasäveltäjien joukkoon. Parhaan fiktio-elokuvamusiikin IFMCA -palkinto meni Mychael Dannalle elokuvasta Piin elämä ja vuoden elokuvasäveltäjäksi valittiin Danny Elfman.

Metsän tarina on ollut myös suomalaisen elokuvayleisön suosiossa ja elokuva rikkoi eilen dokumentille harvinaisen 50 000 katsojan rajan elokuvateattereissa. Metsän tarina on tällä hetkellä 4. katsotuin kotimainen dokumenttielokuva kautta aikojen. ”Elokuva on edelleen esityksessä joten on odotettavissa, että Metsän tarina nousee vielä kahden katsotuimman kotimaisen dokumenttielokuvan joukkoon”, kertoo Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen.

Metsän tarina on koko perheen luontodokumenttielokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Elokuvan pääosissa ovat metsän lukuisat asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat, muinaiset sielulinnut kuten kuukkeli, palokärki ja monet, monet muut.

Tuottaja Marko Röhrin toimeksiannosta luontokuvaaja Hannu Siitonen Parikkalasta ja luontokuvaaja Mikko Pöllänen Simpeleeltä aloittivat yhteistyön, jonka tuloksena syntyi tämä hieno dokumenttielokuva. Metsän tarina on jo kolmas Hannu Siitosen ja Mikko Pölläsen dokumenttielokuva.

TS–STT