Elokuva

Gary Oldman ja Frances McDormand Bafta-pääpalkinnoille

Britanniassa pidettävässä elokuva-alan Bafta-gaalassa näyttelijöiden pääpalkinnot ovat saaneet Gary Oldman ja Frances McDormand. Oldman sai parhaan miespääosan tunnustuksen elokuvasta Synkin hetki. McDormand puolestaan palkittiin vuoden parhaasta naispääosasta, jonka hän näytteli elokuvassa Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Parhaan miessivuosan palkinnon pokkasi Sam Rockwell niin ikään elokuvasta Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Sama elokuva palkittiin myös parhaasta käsikirjoituksesta sekä parhaana brittiläisenä elokuvana.

– Elokuva on tarina naisesta, joka haastaa järjestelmän ja vallitsevat olosuhteet. Tarina tuntuu nyt ajankohtaisemmalta kuin olisimme osanneet kuvitellakaan, tuottaja Graham Broadbent sanoi.

Parhaasta naissivuosasta palkittiin Alison Janney elokuvasta I, Tonya. Janney esittää elokuvassa taitoluistelija Tonya Hardingin äitiä.

Parhaan ei-englanninkielisen elokuvan palkinnon sai eteläkorealainen The Handmaiden.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bafta-palkinnot ovat usein ennakoineet Oscar-palkintoja, jotka jaetaan tänä vuonna 4. maaliskuuta.

Liki kaikki vieraat saapuivat Bafta-gaalaan mustaan pukeutuneena. Ele on jatkoa viime kuun Golden Globe -gaalalle, missä moni Hollywood-tähdistä pukeutui mustaan osoittaakseen tukea seksuaalisen häirinnän uhreille.

Monilla Bafta-gaalan osallistujista on nähty myös Time's Up -kampanjan rintamerkki. Suuri joukko viihdealalla työskenteleviä naisia käynnisti kampanjan seksuaalista häirintää vastaan vuoden alussa.

– Olen kyllästynyt siihen, että minulle maksetaan eri palkkaa, minua kohdellaan toisin ja käsketään tekemään asioita, joita miehiltä ei koskaan pyydettäisi, sanoi BBC:n haastattelema näyttelijä Kristin Scott Thomas saapuessaan gaalaan.

Palkintogaalan alla parisataa brittitähteä vaati avoimella kirjeellä loppua seksuaaliselle häirinnälle. Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa näyttelijät Kate Winslet ja Emma Watson.