Vielä tämä viikko aikaa äänestää 2000-luvun parasta rakennusta Turun seudulla

Turun seudun 2000-luvun arkkitehtuurista löytyy lukuisia helmiä, joissa toteutuvat kauniin, käytännöllisen ja kestävän rakentamisen ihanteet. Turun seudun arkkitehdit ovat ehdottaneet seitsemän kohdetta, joista yleisö saa valita parhaan. Turku SAFA – hyvän rakentamisen palkinnon voittaja julkistetaan arkkitehtien juhlagaalassa perjantaina 17.11.

Riitta Salmi
Päiväkoti Silva, Kemiönsaari
Päiväkoti Silva, Kemiönsaari

1. Päiväkoti Silva, Kemiönsaari

Arkkitehti Juhana Marttinen. Rakennuttaja Kemiönsaaren kunta. Valmistumisvuosi 2015.

Päiväkoti Silva rakennettiin Amospuiston koulun, eli samassa yhteydessä peruskorjatun 1940-luvun rakennuksen, viereen. Päiväkodissa on tilaa 167 lapselle ja siihen kuuluu valmistuskeittiö sekä muita esikoulu-, kerho- ja terveydenhoitajan tiloja. Lisäksi kellarissa on pukuhuonetiloja viereisten urheilukenttien käyttäjille.

Runko on valettu paikalla, väliseinät ovat poltettua tiiltä ja kalusteet puusepän tekemiä. Betonirakenteinen ulkoseinä on kantava, joten sisätilat voidaan tarvittaessa järjestää lähes täysin uudelleen.

Rakennus varaa hyvin lämpöä. Pitkät räystäät suojaavat auringolta kesällä ja toimivat kulkuväylien suojina ja esimerkiksi vaunukatoksina.

Rakennuksessa on leikillisesti sovellettuja viitteitä merenkulun opasteiden muotoihin ja väreihin. Silvassa on käytetty prosenttitaideperiaatetta.

Kestävä, paikan päällä toteutettu ja muuntautumiskykyinen rakennus poikkeaa nykyisestä päiväkotirakentamisesta, joka tehdään yleensä keveillä valmiselementtirakenteilla.

Lennart Holmberg
Forum Marinum, Turku
Forum Marinum, Turku

2. Forum Marinum, Turku

LPR arkkitehdit. Arkkitehti Pauno Narjus. Rakennuttaja Forum Marinum säätiö. Valmistunut useassa vaiheessa 2000-luvulla.

Forum Marinumin punatiilinen Kruununmakasiini on vuonna 1894 rakennettu valtion viljavarastorakennus, johon on sijoitettu museon perusnäyttelytilat ja ravintola. Suomessa ainutlaatuisesti säilyneistä vanhoista puusiiloista on tehty näyttelytiloja avaamalla niihin liukuovia. Paloturvallisuus ja esteettömyys on huomioitu suunnittelussa. Lisäsiivessä sijaitsevan ravintolan erikoisuus on kirjailija Göran Schildtin Daphne-purjevene.

Vaihtuvia näyttelyitä järjestetään valkoisessa rakennuksessa, Linnanpuomissa, joka on 1930-luvulla rakennettu Osuuskaupan entinen suolavarasto. Sen auditorio hyödyntää laivanrakennustekniikkaa. Kaareva terässeinä on tehty telakalla oppilastöinä. Veneenrakennukseen viittaavat myös rimapenkit.

Rakennus tuli Forum Marinumin säätiön haltuun helmikuussa 1999. Pienen budjetin remonttia on toteutettu vaiheittain ja siinä on hyödynnetty oppilas- ja kolmannen sektorin työvoimaa. Materiaaleja on kierrätetty. Pintoihin on käytetty esimerkiksi Suomen Joutsenen kansiremontissa purettua irokoa ja ylijäämälankkua. Kruununmakasiinin vinttitilojen käyttöä suunnitellaan parhaillaan.

Mikael Rydenfelt
Kaasukello, Turku
Kaasukello, Turku

3. Kaasukello, Turku

Arkkitehti Heimo Paukkunen. Rakennuttaja Turku Energia. Ensimmäinen osa valmistunut 2003. Uudistustyöt jatkuvat edelleen.

Kaasukello rakennettiin arkkitehti J. Eskil Hendersonin suunnitelmien mukaan Turkuun vuonna 1912. Suomen ainoat kaasukellot ovat Turussa ja Helsingissä. Rakennuksen julkisivut on suojeltu ja korjattu. Kaikki muutostyöt on tehty sisällä. Kaasukelloon sijoitettiin kaukolämpöjärjestelmään kuuluva lämpöakku. Sisääntuloaula, porras- ja hissitornit ovat lasi- ja teräsrakenteisia. Valittu arkkitehtuurin kieli on kädenojennus vanhalle konepajatekniikalle. Kaasukellon sisäosat oli ennen peruskorjausta purettu. Merkittävänä rakenteena on säilynyt kupolin teräsrakenne, joka sellaisenaan toimii uuden lasirakenteen runkona.

Kaasukellon suunnitelmat ovat matkan varrella eläneet. Rakennuksesta löytyi PAH-yhdisteitä, joiden poistamiseen tarvittiin erikoiskäsittelyjä. Kaasukellon 35 metrin korkeuteen kohoavan vanhan kupoliosan suunnitelmat elävät yhä. Ensimmäisissä suunnitelmissa sinne kaavailtiin toimistotiloja ja ravintolaa. Nyt tehtävissä suunnitelmissa kupolin alla on toimistoja, kokous- sekä juhlatiloja.

Lennart Holmberg
Arken, Turku
Arken, Turku

4. Arken, Turku

Sigge Arkkitehdit. Arkkitehti Pekka Mäki. Rakennuttaja Åbo Akademin säätiö. Valmistunut 2003.

Arken pohjautuu vanhan rautatehtaan korttelin kolmeentoista rakennukseen, jotka on yhdistetty Åbo Akademin humanistisen tiedekunnan käyttöön. Korttelin vanhimmat rakennukset ovat 1850-luvulta ja viimeisin 1930-luvun kalkkisementtitalo. Kirjasto sijoittuu joen rantaan vuodelta 1856 olevaan rakennukseen. Kolmen vuoden ajan kestäneessä peruskorjauksessa huonossa kunnossa olleet rakennukset kunnostettiin ja niihin lisättiin ajanmukainen tekniikka. Rakentaminen toteutettiin Piispankadun miljöötä kunnioittaen. Vanhan rinnalle tehtiin uudisrakennuksia. Perinteinen rakentaminen ja moderni arkkitehtuuri lomittuvat sovussa, esimerkiksi vanhat julkisivut jatkuvat uuteen lasiseen keskusaulaan. Rakennuksista pääsee sisäyhteyksiä pitkin paikasta toiseen. Akateemisen tehtaan ajatuksella tehty suunnittelu on jättänyt tilaa rosoisuudelle. Tummanpuhuva Armfelt-auditorio muistuttaa masuunia ja jatkaa alueen historiaa. Kunnostustöiden yhteydessä maan alle sijoitettiin autopaikoitustiloja ja varastotiloja. Toteutuksella luotiin miellyttävä, eurooppalainen kampus.

Lennart Holmberg
Sos-lapsikylä, Kaarina
Sos-lapsikylä, Kaarina

5. Sos-lapsikylä, Kaarina

Arkkitehtitoimisto Ark'aboa. Arkkitehdit Pia Helin ja Kimmo Salmela. Rakennuttaja SOS-Lapsikylä ry. Valmistunut 2003.

Kaarinan Sos-lapsikylässä asuu huostaan otettuja lapsia yhteisöllisesti tuetussa perhehoidossa. Koko kylä on yhteisö, joka tukee lasten kasvua. Siksi Sos-lapsikylän asemakaavallinen ratkaisu on kylänraitti, jonka varrella rakennukset ja yhteiset ulkotilat sijaitsevat. Tiiviissä kyläkokonaisuudessa kotitaloja on kymmenen. Lisäksi kylään kuuluu yhteistalo, jossa sijaitsevat hallintotilat ja monipuoliset harrastetilat sekä vierastalo.

Kotitaloista suunniteltiin tutuiksi miellettyjä harjakattoisia taloja – sellaisia kuin suomalaislasten piirtämät talot usein ovat.

Rakennuksista piti tehdä hyviä ja kestäviä, joten materiaaliksi valikoitui puhtaaksimuurattu ruukintiili.

Kotien suunnittelu oli poikkeavaa normiasuntosuunnitteluun verrattuna. Huonekoot ovat isompia ja on huomioitu erilaisia tarpeita, esimerkiksi se, että eri biologisista perheistä tuleville lapsille on erilliset pesupaikat. Osa asunnoista on suunniteltu niin, että niistä on helppo jakaa aikuistuville nuorille oma itsenäistymisasunto.

Arkkitehdit pääsivät suunnittelullaan parantamaan Sos-lapsikylän lasten arkea ja siksi se on ollut myös tekijöilleen ikimuistoinen kohde.

Omakotitalo, Turku
Omakotitalo, Turku

6. Omakotitalo, Nummenmäki, Turku

Arkkitehdit Jouni Lehtonen ja Joonas Kanerva. Rakennuttaja Vesa Halonen. Valmistunut 2015.

Omakotitalo sijoittuu Nummenmäelle alueelle, joka on pääosin vanhaa, tiiviisti rakennettua puutaloaluetta. Lähiympäristöstä löytyy monenlaisia kattoja ja julkisivuja, joten paikalle suunniteltiin omaleimainen moderni puutalo. Rakennusoikeuteen nähden tontti oli pieni, noin 250 neliötä. Kulmatontilla sijaitseva talo on suunniteltu suojaisaksi. Kadulle aukeavat ikkunat on sijoitettu korkealle ja maltillisen kokoisiksi. Piha- ja sisätilat aukeavat omalle pienelle terassipihalle. Toisessa kerroksessa on kattoterassi.

Talon vaakalaudoitus on tehty lehtikuusipaneelista, joka on puutalopainotteisessa ympäristössä uusi materiaali. Modernia ilmettä tuo myös se, että puu on jätetty käsittelemättä, joten julkisivu harmaantuu ajan kanssa. Sen lisäksi sisäänkäynneissä ja ikkunoiden yhteydessä on käytetty mustaksi maalattua pystyrimoitusta.

Vanhalle asuinalueelle rakennettu pientalo on esimerkki siitä, millaista kaupunkialueen pienimuotoinen ja puurakenteinen täydennysrakentaminen voi olla.

Lennart Holmberg
Logomo, Turku
Logomo, Turku

7. Logomo, Turku

Arkkitehtitoimisto Vapaavuori. Arkkitehti Pekka Vapaavuori. Rakennuttaja Hartela Oy. Valmistunut 2010–2017.

Vanha VR:n konehalli, jonka vanhin pääty on 1800-luvulta, muutettiin luovien alojen toimitiloiksi sekä monikäyttöiseksi konsertti- ja konferenssiareenaksi. Logomon ajatuksena on, että se on toimiva ja joustava kulttuuritila, joka muuttuu tarpeen mukaan. Suunnittelu tehtiin kahteen kertaan, sillä ensin Logomosta tuli väliaikaistila kulttuuripääkaupunkivuoden tarpeisiin. Suuri konserttisali valmistui vuoden 2011 loppupuolella. Sähköisesti vahvistetussa, muunneltavassa Logomo-salissa on ilmatyynyillä liikutettava 170 tonnia painava katsomolohko. Sen avulla sali muuntuu 1000–3500 hengen tilaksi. Seuraavalla suunnittelukierroksella kaikki meni Logomo-salia lukuun ottamatta uusiksi. Logomoon rakennettiin ravintola ja pienemmät salit kokous- ja konferenssikäyttöön. Luoville yrityksille on tarjolla tiloja neljästätoista neliöstä pariinsataan neliöön. Turun kaupunginteatterin käytössä olleet evakkotilat ovat tänä syksynä kuoriutuneet uudeksi Teatro-kokonaisuudeksi.

Rakennuksessa on säilytetty teollinen ilme, viivat symboloivat vanhoja veturien kulkureittejä ja vanha nosturikoneen hytti on paikoillaan Logomon sisäänkäynnin päällä.

Kaikki rakentamisesta kiinnostuneet voivat osallistua 17.11. järjestettävään Turku SAFA:n juhlagaalaan, jossa palkinto jaetaan. Lippuja ja ilmoittautuminen tilaisuuteen täällä.

Kirjoita uusi viestiViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Minne jäi pääkirjasto?
Turun pääkirjaston kokonaisuus olisi ilmeisen hyvä ehdokas. Ehkä päätettiin että sitä on jo tarpeeksi kehuttu..?
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Minne jäi pääkirjasto?
Samaa ihmettelin! Listassa sen sijaan pari aivan käsittämätöntä joukkoonkuulumatonta ehdotusta. Ja vaikka tuo omakotitalo on ihan tyylikäs, ei mitenkään verrattavissa esim Logomoon tai Arkeniin
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Minne jäi pääkirjasto?
Pääkirjasto on hieno rakennus, muttei turkulaisten arkkitehtien suunnittelema. Tunnustuspalkinto on tarkoitettu vain TurkuSAFA:n jäsenille paikallisen suunnittelun korostamiseksi.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Minne jäi pääkirjasto?
se on kuin ansari,sopis paremmin pellolle
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Minne jäi pääkirjasto?
AI minnekö jäi.. ? Hirveä DDR navetta, ei sovi vanhan kirjasto rakennuksen kanssa mitenkään samalle tontille.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
On köykäinen sarja!
Arkkitehtuurin tarjonta heijastelee kaupungin asemaa valtakunnassa, ja tässä tosiaan oli kaikki?
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: On köykäinen sarja!
Vanhoja teollisuusrakennuksia uusiokäytössä ja omakotitalo ilman räystäitä. Taidan äänestää toriparkkia koska siihen ei vielä ole mennyt verorahoja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kehitystäkö
Näitä taloja voi sitten verrata edellisten vuosisatojen maatilojen päärakennuksiin ja kaupungintaloihin ja pohtia mikä on kaunista ja kestävää.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
äänestä
Olishan meillä Turussa kauniitakin rakennuksia, näiden kamalien laatikoiden lisäksi
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: äänestä
Turkulaiset politiikot ja Grynderit hävitti kaiken mikä olisi todella
kaunista vielä tänäkin päivänä.Voitaisiin puhua jopa Arkkitehtuurista.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Nummenmäen hökötys arkkitehtuuria?
Missä on Kristiinankadun ja Linnankadun kulman täydennysrakennus? Väärä arkkitehti?

Turun seudulla ei ole kunnollista uutta arkkitehtuuria.
Arken ja Logomo kohtuullisia.

Nummenmäen hökötyksiä löytyy lisää räjäytettyjen kallioiden ja parturoitujen puiden Hirvensalosta.

Nousukkailla ei ole tunnetusti kuin huonoa makua: Mahdollisimman paljon, mahdollisimman näkyvää ja mahdollisimman "modernia".
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Nummenmäen hökötys arkkitehtuuria?
Pienen piirin arkkitehdit kehuvat toisiaan. Tosiaan se Nummenmäen omakotitalo on kamala rumilus ja sopivuus ympäristöönsä alle arvostelun. Näistä esitetyistä voisin ehdottaa Logomoa, mutta enpä ehdota yhtäkään. Eivät ole sen arvoisia!
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Nummenmäen hökötys arkkitehtuuria?
Kristiinankadun ja linnankadun kulma? Ei hyvänen aika mikä ehdotus.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Nummenmäen hökötys arkkitehtuuria?
Jos tarkoitat Elegantia, niin siitä ei voi puhua samassa yhteydessä artikkelin rakennusten kanssa. Elegantin idea on ihan hyvä, toteutus kasarihenkinen. Ja se on nippa nappa 2000-luvulta, koska on valmistunut 15 vuotta sitten.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Normia
Vaikuttaa olevan arkkitehti/rakennuttajavetoinen "kilpailu"... Voi pojat miten mautonta.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Normia
No niinhän tämä onkin arkkitehtien oma gaala ja oma palkinto :D
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Myöhästyttiin
Tästä huomaa miten kehitys meni jo. Turun kehittäminen on täysin retuperällä ja rakennusliikkeet sanelevat se vähän mitä on.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Missä on kirjasto?
Olisi ollut ainakin mulle ehdoton suosikki. Näistä ei nyt oikein tiedä.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hienoja rakennuksia kaikki
Olis ny äänestäjiäkin voinu palkita, vaikka jollain Turku-kirjalla.
Kirjoita vastaus viestiinViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.