Kulttuuri

Daniel Craig jatkaisi mielellään Bondina

Daniel Craig
Daniel Craig

Ohjaaja Sam Mendesin mukaan 007-hahmossa keskeistä on ajattomuus. Bond-elokuvien uskollisuudesta hahmon luojan, alkuperäiset Bond-romaanit kirjoittaneen Ian Flemingin selkeästi kylmän sodan aikaan liittyviin teksteihin on usein taitettu peistä.

– Skyfall ei perustu mihinkään romaaniin, mutta se on uskollinen Flemingin tyylille. Leikimme myös Bondin elokuvahahmon 50-vuotisella historialla. Tietyt tutut jutut palaavat kuvaan – en voi kertoa mitkä. Meitä on ilahduttanut se, kuinka paljon materiaalia tästä joidenkin mielestä ehkä jo tyhjennetyltä tuntuneesta laarista on löytynyt.

Kuvauspaikkojen eksoottisista kohteista tärkeimmät ovat Turkin Välimeren rannikko ja Kiinan Shanghai ja Macao. Nyt ollaan loppusuoralla Pinewoodissa. Kuvauksien kiireestä hetkeksi paikalle – smokissa, tietenkin – ehtinyt Daniel Craig kehuu Mendesiä siitä, että hän on saanut keskittyä näyttelemiseen.

– Sam on antanut minulle työrauhan: en joudu ajattelemaan elokuvaa, ainoastaan omaa tehtävääni siinä.

Mutta montako kertaa Craig vielä näyttelee Bondia?

– Uskoisin, että jatkan niin pitkään kuin puku istuu. Mutta tällä hetkellä tästä on vaikea puhua. En edes tiedä, montako päivää me olemme tätä uutta kuvanneet. On kovin vaikea ajatella tulevaisuutta juuri nyt. Tärkeintä on saada tämä valmiiksi, Craig sanoo.

– Tietenkin teen mielelläni seuraavankin, jos mahdollisuus annetaan.

TS–STT