Näyttämötaide

Teatteriarvio: Napakka nuorisojännäri

Mika Nurmi
Etsiväkerho Hurrikaani (vasemmalta Leevi Flinkman, Rony Kaiskola, Seela Moilanen ja Enna Piitulainen) valmistautuu selvittämään kammokellarin arvoitusta.
Etsiväkerho Hurrikaani (vasemmalta Leevi Flinkman, Rony Kaiskola, Seela Moilanen ja Enna Piitulainen) valmistautuu selvittämään kammokellarin arvoitusta.

Hirvensalon nuorisoteatteri: Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus.

Alkuperäisteos Jari Mäkipää, dramaturgia ja ohjaus Minna-Stiina Saaristo-Vellinki, lavastus Mikko Saaristo, puvustus Kaarina Kopola, valosuunnittelu Karo Konkka, äänet ja miksaus Jarno Saaristo ja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Ensi-ilta kulttuuritalo Orpolassa 21.4.

Kun yökoulussa alkaa tapahtua kummia, pääsee etsiväkerho Hurrikaani selvittämään kammokellarin arvoitusta. Jari Mäkipään lastenromaani herää henkiin Hirvensalon nuorisoteatterin lavalla yhtä aikaa jännittävänä ja hauskana näytelmänä.

Koulumaailmaan sijoittuvan salapoliisijännärin voi helposti muokata eri-ikäisille katsojille tunnelmaa ja efektejä muuttelemalla. Minna-Stiina Saaristo-Vellingin dramaturgia ja ohjaus eivät välttämättä sovi ihan perheen pienimmille, mutta vähän isommat lapset ja vanhemmat kyllä viihtyvät esityksen parissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Minulle Hirvensalon nuorisoteatteri on melko uusi tuttavuus ja positiivinen yllätys. Esitys on toteutettu huolella, mutta ei turhaan hifistellen. Teatterin tekemisen riemu kulkee mukana kohtauksesta toiseen ja näyttelijätkin saavat toteuttaa roolejaan vapautuneella otteella. Kun näytteleminen ei tunnu suoritukselta, katsojankin on helpompi eläytyä tarinaan.

Etsiväkerho Hurrikaanin ja kammokellarin salaisuuden nuoret näyttelijät pelaavat hyvin yhteen. Enna Piitulainen, Leevi Flinkman, Rony Kaiskola ja Seela Moilanen tuovat roolisuorituksissaan hienosti esiin henkilöhahmojen kiinnostavat luonteenpiirteet. Aikuisnäyttelijöiden karrikoidut roolit tekevät kivan kontrastin kokonaisuuteen.

Sopivasti napakka esitys saa lisää virtaa tehokkaasti käytetyistä valoista, äänitehosteista ja rekvisiitasta. Vaikka ensi-illassa on havaittavissa vielä pientä kankeutta ja haparointia, Etsiväkerho hurrikaani onnistuu vakuuttamaan. Onkin kiinnostava nähdä, miten näytelmä kehittyy esityskertojen myötä.

Frida Maria Pessi