Kulttuuri

Konserttiarvio: Värikkäitä näkymiä lapsille elävän musiikin maailmaan

Turun filharmoninen orkesteri ja Ammuu!

Mikk Murdvee, kapellimestari. Konserttisalissa 23.3.

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! esiintyi tällä viikolla peräti viisi kertaa Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Neljä päivänäytöstä täyttyi koululaiskonserteista, ja torstai-iltanakin sali oli täynnä innokkaita ja osallistuvia kuulijoita.

Ammuu! tunnetaan kansanmusiikkiin nojaavasta taidokkaasta soitosta ja stemmalauluistaan, ja kumpaakin kuultiin konsertissa paljon. Mutta erityisesti huomio kiinnittyi nyt Ammuun! basistin Esko Grundströmin orkesterisovituksiin, jotka toimivatkin kerrassaan mainiosti. Orkesteri sai paljon kiitollista soitettavaa, ja erilaisten etnisten sävyjen kirjo piti huolen siitä ettei pieninkään kuulija pitkästynyt. Kapellimestari Mikk Murdvee piti langat käsissään mainiosti.

Kun värikkääseen orkestraatioon yhdistettiin yksinkertaiset ja toisteiset laulumelodiat sekä yleisön leikittäminen ja laulattaminen, resepti ei olisi voinut olla parempi – tosin huumoria olisin ehkä kaivannut keinovarojen joukkoon enemmän. Tekstit eivät tarjoa aikuisille samanlaista kontaktipintaa kuin vaikka Pommin ja Gommin sanoitukset, mutta aikuisille riitti seurattavaa orkesterisovituksissa ja tietenkin lasten iloisissa ilmeissä ja antaumuksellisessa osallistumisessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Muutamissa paikoissa laulu oli miksattu hiukan liian hiljaiseksi. Näin isot puitteet eivät ole kaikkein otollisimmat pienille kuulijoille, kun sekä näkö- että kuuloaistille tuupataan tavaraa isolla kädellä, mutta elävän musiikin maailmaan tässä konsertissa avattiin takuuvarmasti monia uusia näkymiä.

Tomi Norha