Kulttuuri

Elokuva-arvio: Tuttu ja turvallinen Allen-komedia

SABRINA LANTOS
Kristen Stewart ja Jesse Eisenberg näyttelevät katkeransuloisen romanssin nuoria rakastavaisia.
Kristen Stewart ja Jesse Eisenberg näyttelevät katkeransuloisen romanssin nuoria rakastavaisia.

Café Society.

Ohjaaja Woody Allen.

Kinopalatsi 1, 4, 5 & 9. K12, 1 h 36 min.

HHH

Joulukuussa 81 vuotta täyttävä Woody Allen on ohjannut elokuvia 1960-luvun lopulta lähtien. Tuottelias ja omia polkujaan kulkeva newyorkilaisohjaaja on ehtinyt tehdä 47 näytelmäelokuvaa, joissa on tunnistettava tyylinsä vuodesta toiseen.

Allenin uusin elokuva Café Society on taattua Allenia. Se on kovin tuttu tarinaltaan, teemoiltaan henkilöiltään ja vitseiltään. Periaatteessa elokuva yllätyksetön ja ohjaajansa filmografiassa välityömäinen tapaus, mutta siitä on silti helppo pitää.

Häpeämättömän nostalginen ja romanttinen sekä sujuvasti etenevä draamakomedia vie kuin varkain mukanaan. Epookki on glamoröösiä, rakkaustarina katkeransuloinen ja rooleissa vilisee niminäyttelijöitä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tarina sijoittuu 1930-luvulle. Päähenkilö Bobby (Jesse Eisenberg) on newyrkilainen juutalaisnuorukainen, joka saapuu Hollywoodiin toiveenaan ura elokuva-alalla. Nuorukainen ihastuu filmiagenttienonsa sievään sihteeriin (Kristen Stewart) ja saa neitoselta myös vastakaikua tunteisiinsa. Elämä unelmien kaupungissa ei kuitenkaan etene kuin unelma ja yksioikoisin romanttinen komedia.

Allen on epäilemättä kirjoittanut Bobbyn hahmoon itseään. Varmaan Allen näyttelisikin Bobbya, jos nuorempi olisi. Viime vuosina ohjaaja on onneksi jo malttanut pitäytyä elokuvissaan kameran takana.

Päivi Valotie

Luitko jo nämä?