Kolmas Tila ja Ilpo Murtojärvi saavat vuoden taidepalkinnot

 Cecile Orblin ja Liisu Mikkonen Kolman tilan Tähden hetken esityksessä
Cecile Orblin ja Liisu Mikkonen Kolman tilan Tähden hetken esityksessä

Vuoden 2011 Varsinais-Suomen taidetoimikunnan taidepalkinnot ovat saaneet Kolmas Tila – Tredje Rummet -ryhmä ja kitaristi Ilpo Murtojärvi. Varsinaissuomalainen kulttuuriteko -kunniamaininnat on myönnetty ansioistaan kirjallisuuden edistämisessä ohjelmapäällikkö Kari J. Kettulalle sekä kahdelle kustantamolle, Mansardalle ja Faros-kustannukselle.

Kolmas Tila – Tredje Rummet on monitaiteellinen ryhmä, joka perustettiin vuonna 2007. Se on nopeasti osoittanut merkittävyytensä turkulaisella teatterikentällä. Ryhmän tinkimättömyys, esteettisyys, taiteen ja tieteen yhdistäminen sekä eettinen ote tekevät Kolmannesta Tilasta poikkeuksellisen ansiokkaan ja monipuolisen ryhmän. Esitykset ovat kokonaistaideteoksia, jotka puhuttelevat tunnetta ja haastavat ajattelua.

Kitaristi Ilpo Murtojärvellä on pitkä ja monipuolinen ura. Hän työskentelee nykyisin Turun konservatorion pop/jazz-linjan vetäjänä ja kitaransoiton lehtorina. Pitkältä meriittilistalta löytyvät työt teatterimuusikkona, studiomuusikkona, tuottajana, sovittajana ja säveltäjänä lukuisissa levytyksissä.

TS