Kulttuuri

Musiikkitalon johtaja ei kommentoi irtisanoutumistaan

Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta (vas.) ei halua kommentoida irtisanoutumistaan. Kuvassa oikealla niin ikään irtisanoutunut toimitusjohtaja Kenneth Katter.  Lehtikuva.
Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta (vas.) ei halua kommentoida irtisanoutumistaan. Kuvassa oikealla niin ikään irtisanoutunut toimitusjohtaja Kenneth Katter. Lehtikuva.

Helsingin Musiikkitalon torstaina irtisanoutunut johtaja Helena Hiilivirta ei innostu kommentoimaan tapahtuman taustoja. Eikä sitäkään, aikooko hän hakea uutta toimitusjohtajan paikkaa.

Torstaina irtisanoutui johtaja Hiilivirran lisäksi myös toimitusjohtaja Kenneth Katter. Samalla Musiikkitalo ilmoitti siirtyvänsä yhden johtajan malliin.

Musiikkitalon hallituksen puheenjohtajan Veikko Kunnaksen mukaan organisaatiomuutoksen taustalla on verottajan päätös evätä Musiikkitalolta yleishyödyllisen toimijan status. Sellaisen saaminen olisi merkinnyt kevyempää verotusta.

Helena Hiilivirta sanoo, että verottajan päätös ei tullut yllätyksenä.

– Emme ajatelleet, että yleishyödyllisen toimijan statuksen saaminen on itsestään selvää. Päätöksen kanssa pitää pystyä elämään, se on nykyisen veropolitiikan linjan mukainen, Hiilivirta toteaa.

Helena Hiilivirta ei perjantaina kommentoinut irtisanoutumistaan. Paitsi yhdellä tavalla:

– Se tapahtui eilen.

Hiilivirta ei halua kommentoida sitäkään, aikooko hän hakea uutta toimitusjohtajan paikkaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tämä on niin tuore ja yllättävä tilanne, että niin pitkälle en vielä ole kyennyt ajattelemaan.

– Sen verran voin tähän kuitenkin lisätä, että kun Musiikkitaloon puolitoista vuotta sitten haettiin toimitusjohtajaa, olin siellä jo johtajana. Minun kuitenkin annettiin ymmärtää, että olisi hyvä jos olisin hakuprosessissa mukana. Ja näin myös tapahtui.

Toimitusjohtajana aloitti syksyllä 2010 Kenneth Katter. On liikkunut huhuja, että Hiilivirran ja Katterin persoonat eivät olisi mahtuneet samaan taloon kovinkaan sopuisasti.

– Huhuja liikkuu aina paljon, monenlaisia kommentteja näkyy, Hiilivirta kuittaa.

Hiilivirran lähtöä on jo ehditty luonnehtia kovemman luokan imagotappioksi Musiikkitalolle.

– Sitä en itse osaa arvioida. Tietysti tuntuu hyvältä, jos joku niin ajattelee.

Musiikkitaloa on pitkälti jopa pidetty Hiilivirran talona.

– Se on hieno talo, joka on tärkeä Suomen musiikkielämälle. Siitä olen iloinen, että Musiikkitalo pysyy pystyssä. Ainakin se rakennus pysyy pystyssä, Hiilivirta huvittuu.

Hiilivirran seuraava urakka on pöydälle kasaantuneen kirjapinon ohentaminen.

– Keskityn syksyn uutuuskirjojen lukemiseen, mukana on Finlandia-ehdokkaitakin. Taidankin nyt ehtiä lukea paljon enemmän kuin joskus aiemmin, Helena Hiilivirta pohdiskelee.

TS-STT