Kulttuuripääkaupunki

Jatkoon pitää satsata

Kulttuuripääkaupunkivuoden jatkoon on panostettava jo ensi vuonna. Koko elinkeinoelämän intressissä on, että Turulla alueen veturina on tarjottavana riittävän mielenkiintoisia kulttuuri- ja matkailutapahtumia myös jatkossa. Toivomme, että hankkeista nousisi joitakin uusia, pysyviä kärkihankkeita, sanoo Tuija Suominen-Åkerlund, kauppakamarin matkailuvaliokunnan puheenjohtaja ja hotelliryhmänjohtaja Turun Osuuskaupasta.

Kauppakamarin mukaan Turusta pitää tehdä sirkustaiteen keskus, sillä kulttuurivuoden ohjelmassa ollut sirkusesitysten sarja on ollut erittäin suosittu.

– Sirkustaidetta tulee edistää niin, että Turussa olisi pysyvästi ympärivuotista sirkustaidetta eri kohderyhmille ja että Turku näin profiloituisi sirkustaiteen ykköskaupungiksi Suomessa, asiamies Paula Heinonen kauppakamarista.

– Ehdotamme myös, että Tuli on irti -näyttelystä tulisi pysyvä ja että se laajennetaan tulimuseoksi esimerkiksi jonkin museon yhteyteen, Heinonen sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kauppakamari ehdottaa, että Turun kaupunki säilyttää ainakin osan kulttuuripääkaupunkivuoden tilataideteoksista pysyvästi kaupunkikuvassa.

– Lisäksi ehdotamme, että Turun kaupunki järjestäisi vuosittain taiteilijoille kilpailun, jonka voittajateos liitetään kaupungin tilataideteoskokoelmaan, Suominen-Åkerlund sanoo.

Myös ruokakulttuurin merkitystä halutaan painottaa. Kulttuuripääkaupunkivuoden aikana järjestettyjen tapahtumien, kuten Neitsytperunafestivaali ja Kokataan torilla, tapaiset tapahtumat värittävät omalta osaltaan ruokakulttuuritarjontaa ja vastaavien tapahtumien järjestämistä tulee jatkossakin edistää.

Jotta Turun vetovoima tapahtumakeskuksena entisestään vahvistuu, on panostettava voimallisesti suurtapahtumiin.

– Tarvitsemme selkeitä resursseja kulttuuri-, urheilu- ja muiden tapahtumien aktiiviseen hakemiseen alueelle. Suurtapahtumat vaikuttavat positiivisesti alueen imagoon ja vetovoimaisuuteen ja edistävät koko Varsinais-Suomen elinkeinoelämää, Paula Heinonen ja Tuija Suominen-Åkerlund painottavat.