Turusta lentoon

Turku tanssii Pariisiin

TARA JAAKKOLA
Riemukaarelle oli ilmestynyt tuulessa liehuva Ranskan lippu. Idea jäi kytemään Jussi Lindroosin mieleen. Se voi päätyä jossain muodossa tuleviin esityksiin.
Riemukaarelle oli ilmestynyt tuulessa liehuva Ranskan lippu. Idea jäi kytemään Jussi Lindroosin mieleen. Se voi päätyä jossain muodossa tuleviin esityksiin.

Lindroos yhdistelee steppiin uusia elementtejä, kuten kansanmusiikkimelodioita ja laulua. Häntä kiinnostaa erityisesti stepin vieminen bändimäisempään ympäristöön, keikoille ja elävän musiikin suuntaan. Uuden etsimisessä yhteistyö kansainvälisten tanssijoiden ja muusikoiden kanssa on tärkeää. Osa kontakteista on solmittu jo aikoinaan Suomessa järjestetyllä Feet Beat -festivaalilla.

– En muista, miksi kiinnostuin stepistä kuusivuotiaana. Ehkä sen iloisuus ja innostus kiehtoivat, mutta ei se ole motiivi, miksi jatkan tanssia nykyään, Lindroos kuvailee.

Torstaina Lindroos treenasi Montmartren lähellä vanhan pariisilaisen kerrostalon kellarissa, sillä perjantaina odotti esiintyminen Le Shuffle Project -kokoonpanon vieraana. Illan konsertista matka jatkui jazzjameihin. Siellä hän tapasi vanhoja tuttuja artisteja ympäri maailma ja tutustui uusiin kollegoihin, joiden kautta nimi ja taidot leviävät maailmalle.

Paris Step Crew'n Mbango Baer ja Ruby Boukabou harjoittelevat Jussi Lindroosin kanssa.

Fakta

Turusta pääsee lentämällä eri puolille Eurooppaa viiden eri lentoyhtiön koneissa.

Turun Sanomat kysyi keväällä lukijoilta, minne ja miksi he haluaisivat matkustaa perusteluineen.

Turun Sanomat, Turun kaupunki, Visit Turku ja Varsinais-Suomen liitto valitsivat hakijoiden joukosta neljä henkilöä. Mukana ovat myös lentoyhtiöt SAS, Air Baltic ja Wizz Air. Järjestäjät maksavat meno-paluulennot Turusta ja yhden yön valitussa kohteessa.

Riika oli kohteista ensimmäinen. Turun Sanomissa julkaistaan syksyn aikana jutut myös kahdesta muusta matkasta, jotka suuntautuvat Amsterdamiin ja Gdanskiin.

KUKA

Jussi Lindroos

Syntynyt 1983 Turussa.

Opinnot Aloitti steppaamisen 1990 opettajana Helvi Anias. Pitkäaikainen opettaja Ann-Sofi Kyrklund, joka myös tuotti Karjaalla ja Helsingissä järjestettyä Feet Beat -festivaalia. Lindroos on hakenut oppia maailmalta vuodesta 2005 alkaen.

Tuotantoja RitmÅbo-esityssarja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010.

Lindroos tunnetaan tanssivista hahmoistaan kuten Joulukuusivaras sekä Hyasintti ja joulutähti.

Tätä et tiennyt Lindroos yllättyi heinäkuussa iloisesti, kun vanhat Korppoon armeijakaverit osallistuivat Tap & Song -projektin joukkorahoituskampanjaan.