Kulttuuri

Tampereen teatterikesään mahtuu vielä

Osa Tampereen teatterikesän esityksistä on loppuun varattu, mutta useisiin on vielä lippuja jäljellä. Tapahtuma järjestetään elokuun ensimmäisellä viikolla jo 43. kerran. Ennakkomyynnin perusteella yleisön suosikkeja ovat Ryhmäteatterin Eduskunta, turkulainen Dostojevski-tulkinta Rikos ja rangaistus sekä Tony Kushnerin käsikirjoittama, suomalaisen työryhmän toteuttama Angels in America.

Teatterikesän tiedottaja Eevamaija Miettinen-Kopsa aikoo katsoa etenkin ulkomaisten vierailijoiden esityksiä ja suosittelee niitä muillekin.

– Odotan etenkin belgialaisen Needcompanyn esitystä The Deer House. Taiteelliseen johtoryhmään kuuluva Auvo Vihro on kehunut sitä kovasti, en usko että tulen pettymään, hän sanoo.

Tampereen teatterikesän pääohjelmisto sisältää tänä vuonna seitsemän ulkomaista ja 13 kotimaista esitystä. Luvassa on myös katuteatteria ja -sirkusta, ohjelmateltta, klubiesityksiä sekä laaja valikoima off-näytöksiä.

Off Tampere -kokonaisuus kootaan nyt jo 20. kerran niistä hyvistä esityksistä, jotka eivät mahdu pääohjelmistoon. Klubiohjelma Encorebaana taas täyttää 15 vuotta.