Kulttuuri

Kaupunginosaviikoilla esillä Maarian historia ja Uittamon tanssilava

Maarian menneisyys herää eloon valokuvanäyttelyssä, joka tulee Moision koululle. Kuvataulua esittelee Harri Siivonen.
Maarian menneisyys herää eloon valokuvanäyttelyssä, joka tulee Moision koululle. Kuvataulua esittelee Harri Siivonen.

Turun kaupunginosaviikkojen heinäkuu tarjoaa kahdessa viikossa huikeat 46 eri tapahtumaa, kun esittäytymisvuoroon pääsevät Maaria ja Paattinen sekä Uittamo ja Ispoinen. Maariassa tukeudutaan alueen historiaan, Uittamolla puolestaan tapahtumien keskiössä on 80-vuotisjuhliaan viettävä tanssilava.

– Kulttuurihan kukoisti Maariassa jo ennen kuin Turkua oli olemassakaan, muistuttaa Harri Siivonen Maarian kyläyhdistyksestä.

Menneisyyttä herätellään henkiin monin eri tavoin. Yksi osa on Moision koululle pystytetty valokuvanäyttely Maarian kuvat, maiseman muisti, jossa Markku Laitakarin työstämät uudet ja vanhat valokuvat sekä niiden mukana olevat kertomukset esittävät, millaista oli elämä Maariassa kauan sitten. Paimalan vanhalla koululla muistellaan koulunkäyntiä entiseen aikaan ja Myllyojalla sukelletaan Suomen kohtalonvuosiin.

Uittamon ja Ispoisten viikko heinäkuun puolivälin jälkeen esittelee kaupunginosien liikunnallisempaa puolta. Uittamon tanssilavalla on tanssikursseja jokaiseen makuun: senioreille, lapsille ja aikuisille, sekä suomeksi että kansainvälisesti englanniksi. Lavan 80-vuotisjuhlatanssit tanssitaan keskiviikkona 20.7. Lea Lavenin tähdittäminä.

Kaupunginosaviikot esittelevät Turun kaupunginosia viikon mittaisina ohjelmakokonaisuuksina. Paattisten ja Maarian viikko 4.–10.7., Uittamon ja Ispoisten viikko 18.–24.7. Ohjelma kulttuuripääkaupunkivuoden verkkosivuilta.

Katso myös:TS:n kulttuuripääkaupunkisivusto.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TURUN SANOMISTA

Luitko jo nämä?