Kulttuuri

Tallinna juhlii kulttuuria ja euroa uudenvuodenyönä

Tallinnalla on kaksinkertainen syy ottaa vuosi 2011 juhlavasti vastaan. Ylihuomenna alkaa sen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi ja samana päivänä Viro siirtyy kruunusta euroon.

Juhlinta alkaa Kansallisooppera Estonian aukiolla uudenvuodenaattona. Illan aikana esiintyy muun muassa nosteessa oleva nuori poplaulaja ja lauluntekijä Iiris yhdessä Tanel Padar & The Sunin ja legendaarisen folk-yhtyeen Kukerpillidin kanssa.

Lisäksi järjestäjät lupaavat juhlayleisölle yllätyksiä, julkkisvieraita maan rajojen ulkopuoleltakin sekä mahtavia ilotulituksia. Viron TV lähettää juhlan suorana lähetyksenä. Myös kaikki muut kulttuuripääkaupunkivuoden isot tapahtumat televisioidaan.

Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuoden pääteema on Tarinoita meren rannalta. Yksi kulttuurivuoden ideoista on palauttaa Tallinnan neuvostoaikana katkennut suhde mereen.

Pääteemaa höystetään kolmella pienemmällä teemalla, jotka ovat Tarinoita yhdessä laulamisesta, Tarinoita vanhassa kaupungissa asumisesta ja Tarinoita unelmista ja yllätyksistä.