Kulttuuri

Turussa harjoitellaan tulella piirtämistä

Nuoli- ja nuottiavainkuviot hallitsivat tulipiirrosten harjoitelmia Turussa. TS/Mikael Rydenfelt
Nuoli- ja nuottiavainkuviot hallitsivat tulipiirrosten harjoitelmia Turussa. TS/Mikael Rydenfelt

Lamppuöljyn ja valopetrolin väkevä haju täytti tiistai-iltana vanhan Wärtsilän valtaisan telakka-alueen pienehkön metalliverstaan. Paperiköysi, suojamuovi ja betonirautaristikko toimivat rakennusaineina tulipiirrokselle. Lopputulos valaisi jäätävässä ja pilkkopimeässä illassa Wärtsilän kallioseinämää.

Turun taideakatemian nukketeatteriopiskelijoille järjestettiin verstaassa työpaja, joka antoi esimakua Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tammikuisista avajaisista.

Silloinkin piirretään tulella. Mittasuhteet vain ovat toiset: piirroksen pituus on rutkasti yli sata metriä, ja lamppuöljyä ja valopetrolia kuluu 1 500–2 000 litraa.

Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisviikonvaihteen huipentaa roihuava esitys, jonka valmistaa englantilainen Walk the Plank -ryhmä. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa mainetta suurtapahtumien tekijänä niittänyt Walk the Plank rakentaa Turun avajaisesityksen yhdessä paikallisten taiteilijoiden kanssa.

Esityksen tekemiseen tulee tammikuussa osallistumaan parisataa turkulaista, ja sitä katsomaan odotetaan kymmeniätuhansia ihmisiä. Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisten huipennus koetaan Forum Marinumin edustalla lauantai-iltana 15. tammikuuta 2011.

LUE LISÄÄ KESKIVIIKON TURUN SANOMISTA