Kulttuuri

Ensimmäinen Aboa-apuraha sarjakuvataiteilija Mika Lietzénille

Vuoden 2011 Aboa-apurahan on saanut sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Mika Lietzén.
Vuoden 2011 Aboa-apurahan on saanut sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Mika Lietzén.

Turun kulttuurilautakunta on myöntänyt vuoden 2011 Aboa-apurahan sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Mika Lietzénille. Aboa-apuraha myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kyseessä on vuoden työskentelyapuraha, jonka suuruus 18 805 euroa.

– Mika Lietzén on yksi taitavimmista ja monipuolisimmista realistisen sarjakuvan tekijöistä Suomessa. Hän kuvaa ihmissuhteita ja tunne-elämän koko kirjoa hienovaraisesti, mutta satuttavan rehellisesti. Realismiin sitoutuminen ei ole Lietzénille pakkopaita, sillä tyylillisesti hänen työnsä ovat hyvin vaihtelevia ja usein kokeilevia. Lietzén on tehnyt arvokasta työtä sarjakuvan parissa myös kääntämällä ja toimittamalla antologioita tuoden vähemmän tunnettujen tekijöiden töitä laajempaan tietoisuuteen, lautakunta toteaa perusteluissaan.

Työskentelyapurahalla Lietzén toteuttaa Jättiläinen-sarjakuvaromaanin, joka kuvaa nimihenkilön kehitystä nuoresta pojasta aikuiseksi. Teoksen tapahtumat sijoittuvat Turkuun ja osin Tukholmaan 1980-luvun lopulta nykypäivään.

Lietzén on syntynyt Turussa vuonna 1974 ja kasvanut Mynämäellä. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta ja on toiminut vapaana sarjakuvataiteilijana ja kuvittajana vuodesta 2001.

Aboa-apurahaa haki määräaikaan mennessä 19 taiteilijaa.