Rouvat keräävät voimia luksuslepolomalla

Näyttelijät Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw, vas.) ja Kristin Davis (Charlotte York) Sex and the City 2 -elokuvan kuvauksissa New Yorkissa.
Näyttelijät Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw, vas.) ja Kristin Davis (Charlotte York) Sex and the City 2 -elokuvan kuvauksissa New Yorkissa.

Uusintakierroksilla päättymätöntä elämäänsä elävän Sinkkuelämää-televisiosarjan (1998–2004) jatkoksi räätälöity ensimmäinen Sinkkuelämää-elokuva sai ensi-iltansa kaksi vuotta sitten. Tarinamaailmassa aikaa on kulunut saman verran, kun Sex and the City – Sinkkuelämää 2 palaa päivittämään newyorkilaisnaisten uusimpia kuulumisia ja entistä tyhjänpäiväisemmiltä tuntuvia kotkotuksia.

Henkilökaarti näyttelijöineen on tietenkin pysynyt samana vannoutuneille faneille laskelmoidusti täsmätuotetussa Sinkkuelämää 2:ssa, mutta alkuperäisestä tv-sarjasta ja sen raisuistakin ideoista elokuvassa ei ole enää sitäkään vähää jäljellä kuin latteassa ja niin ikään väkinäisen oloisessa edeltäjässään. City- ja sinkkuelämää ei enää vietetä, seksiäkin on mukana vain nimeksi. Tarina ei tapahdu konseptiin oleellisesti kuuluvassa miljöössä, hektisen suurkaupungin sykkeessä, vaan uneliaassa luksuslomahotellissa Arabiemiirikunnissa.

Sisältöönsä nähden sietämättömän pituiseksi venytetty Sinkkuelämää 2 alkaa puolisen tuntia kestävällä hääjaksolla, jolla ei ole juuri mitään tekemistä lopun elokuvan kanssa. Homohäiden tarjoama spektaakkeli on hilpeä, mutta tästä jos mistä kaksi ja puolituntista elokuvaa olisi voinut jo kerrasta lyhentää kunnolla. Kimallusta ja kikatusta tarjoileva tyhjäpäinen haahuilu olisi toki muutenkin kaivannut reilusti napakoittamista, jotta elokuva jaksaisi pitää otteessaan muunkin kuin vanhan faniyleisön.

Sex and the City – Sinkkuelämää 2. Ohjaaja Michael Patrick King. Kinopalatsi 1 & 6. K13, 2 h 28 min.

PÄIVI VALOTIE