Kulttuuri

Seitsemän koiraveljestä Olavinlinnaan

Savonlinnan oopperajuhlat käyttää saamansa valtionavun korotuksen lastenoopperan esittämiseen. Markus Fageruddin viime vuonna ensi-iltansa saanut koiratrilogian kolmas ooppera Seitsemän koiraveljestä esitetään Olavinlinnassa 19. heinäkuuta. Jos lipunmyynti sujuu hyvin, nähdään Koiraveljekset toisenkin kerran, kertoo oopperanjohtaja Jan Hultin .

- Onneksi ministeriössä ymmärrettiin, että meillä ei ole lastenoopperan esittämiseen enää varoja, Hultin sanoo.

Koiratrilogia koostuu kolmesta Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuvasta oopperasta. Trilogian aiemmat osat ovat Jukka LinkolanHui kauhistus ja Jaakko KuusistonKoirien Kalevala .

Lastenoopperaa ei tehdä muualla maailmassa samalla tasolla. Eikä lisäavustus tätä vuotta vielä pelasta. Hultinin mukaan lähes 100 000 euroa puuttuu vielä. Ne pitää kerätä lahjoituksina.

Tänä vuonna saatu korotus valtionapuun on aiheuttanut kohua ja väärinkäsityksiä juhlien rahoituksesta. Hultin ehdottaakin opetusministeriölle Savonlinnan avustuksen siirtämistä omalle momentilleen.

- Avustuksen korottaminen kääntyy meitä vastaan, kun olemme väärässä joukossa. Kukaan ei mainitse sitä, että on aivan eri asia onko kyseessä viikonlopun vai kuukauden kestävä tapahtuma.

Luitko jo nämä?