Kulttuuri

Ruotsin suuri toimittajapalkinto

Turun Sanomat, Tukholma

Ruotsissa suuresta toimittajapalkinnosta vastaa Bonnier AB. Luokkia on neljä. Voittajat saavat kunnian lisäksi noin 7500 euron arvoisen rahapalkinnon.

Vuoden paljastuksesta palkittiin Sydsvenskanin toimittajat Jens Mikkelsen ja Johan Wessman . Heidän artikkelisarjansa osoitti skoonelaisen, sosiaalidemokraatteja lähellä olevan asumisoikeusyhtiön johtajien kaveruuden estävän jäsenten etujen ajamista.

Myös Lukas Bonnierin suuri toimittajapalkinto meni Sydsvenskanin toimittajalle Karen Söderbergille , joka "toimittajana, käsittelijänä ja päällikkönä on vuosikymmenien ajan edistänyt journalistista kehitystä herkkyyden, tarkkanäköisyyden ja väkevän ilmaisukyvyn keinoin".

Vuoden kertojan palkinto myönnettiin Ruotsin radion Susanne Björkmanille hänen dokumenteistaan Odotushuoneissa ja Parantamisesta, lievittämisestä ja lohduttamisesta .

Vuoden 2008 toimituksellisen uudistajan palkinnon sai free lance -musiikkitoimittaja ja kirjailija Fredrik Strage , joka on muun muassa asettanut järjestykseen sata suurinta rokkihetkeä lähdeaineistonaan Youtube. Strage avustaa muun muassa Ruotsin valtalehteä Dagens Nyheteriä .