Kulttuuri

Lohjan teatteri kutsuu tanssiin

TS/Merja Ilpala-Klemm<br />Sari Niinikoski toivottaa lohjalaisyleisön tervetulleeksi Kahden maailman hotelliin.
TS/Merja Ilpala-Klemm
Sari Niinikoski toivottaa lohjalaisyleisön tervetulleeksi Kahden maailman hotelliin.

MERJA ILPALA-KLEMM

Ranskalaisen Eric-Emmanuel Schmittin kirjoittama Kahden maailman hotelli avaa Lohjan teatterin syyskauden. Teatterinjohtaja Sari Niinikosken lupaa yleisölle erikoisen yhdistelmän tiivistunnelmaista jännäriä ja kiihkeää rakkaustarinaa.

- Teksti on vaikea ja haastava, mutta erittäin hyvä, hän vakuuttaa.

Näyttelijöille esitys ei salli hengähdystaukoja, sillä kaikki pysyvät estradilla lähes kahden tunnin ajan. Keskeisissä rooleissa nähdään Esa Koski ja Katri Tamminen . Ensi-ilta on 4. lokakuuta.

Tangon taikaa haudan partaalla

Itsenäisyyspäivän aattona teatterilaiset muistuttavat, että Tangoon tarvitaan kaksi .

Sari Niinikoski kirjoittaa musiikkinäytelmän yhdessä työryhmän kanssa. Musiikin sovittaa Kimmo Ruotsala , joka on säveltänyt myös dramaattisen kantaesityksen lohjalaisia varten. Muut tangot ovat tuttuja vuosien ja vuosikymmenten varrelta.

- Joonatan Palmu on kuollut ja kuopattu ja on muistopuheitten aika. Hautajaisiin on tullut liuta naisia, joista osa itkee silmät päästään vainajaa muistellessa, kun taas toisia naurattaa niin, että takahampaat kastuvat, Niinikoski kuvailee tarinan lähtökohtaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Roisit ja romanttiset kokemukset perustuvat näyttelijöiden omaan elämään. Ohjaajan tehtävänä on kutoa niistä eheä kertomus.

Teatteri on tarkoitus täyttää lauluilla rakastamisen vaikeudesta vielä vuodenvaihteen jälkeenkin.

Ronja sopii koko perheelle

Maaliskuussa on vuorossa lastennäytelmä Ronja Ryövärintytär . Sille on helppo ennustaa menestystä, sillä koko perheelle sopivat esitykset vetävät Lohjalla aina runsaasti yleisöä.

- Tämän kauden yhteisenä teemana voitaisiin pitää elämän ylistystä. Ainoastaan riskejä ottamalla saa aikaan isoja elämyksiä, Niinikoski sanoo.