Kulttuuri

Ajankohdan vaihdos
närästää kesäteatteria

IRMELI HAAPANEN

Samppalinnan kesäteatterin toimitusjohtaja Heikki Sankari on näreissään.

- Olimme tänä vuonna varautuneet DBTL:ään jättämällä esitykset pois siitä viikonlopusta, jolloin festivaali on perinteisesti järjestetty. Nyt ne sitten siirsivät tapahtumaa viikolla eteen päin, Sankari puuskahtaa.

Hänen mukaansa kesäteatteri sai tiedon siirrosta vasta keväällä, eikä sen jälkeen ollut paljon tehtävissä.

- Saimme lisätyksi lauantai-iltapäivän esityksen, mutta perjantai- ja lauantai-iltojen Hääkeikat jäivät pois. Tämä on aika kohtuutonta meidän kannaltamme.

Pasi Tamminen DBTL:ää järjestävästä Turun kesäjuhlat Ay:stä on ihmeissään.

- Ilmoitimme jo vuosi sitten syksyllä kaupungille tämänvuotisen ajankohdan, joka kävi ilmi myös Turku Touringin mainoslehtisestä. Kyllä Samppalinnan kesäteatterinkin olisi pitänyt saada tieto haltuunsa aiemmin kuin keväällä. Tämän jälkeen aion henkilökohtaisesti muistuttaa kesäteatterilaisia DBTL:n ajankohdasta, Tamminen lupaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän korostaa, ettei festivaalin järjestäjillä ole tarvetta olla poikkiteloin mihinkään suuntaan.

- Intresseissämme on, että kaikilla turkulaisilla kulttuuritapahtumien järjestäjillä menee hyvin. Vain sillä tavalla rakennamme kulttuuripääkaupunkia vuodeksi 2011.

Tammisen mielestä Sankari hermoilee turhaan myös tulevien iltojen liikennejärjestelyistä ja metelistä.

- Teatteriyleisö pääsee varmasti perille sekä autoilla että jalan. Esimerkiksi Teatterisilta on auki koko ajan, ja Itäisen Rantakadun pyörätietä pitkin pääsee kulkemaan vapaasti Paavo Nurmen puistotielle ja teatteriin. Sopimuksen mukaan tapahtumamme pysyy myös hiljaisena kesäteatterin esitysten aikana, Tamminen vakuuttaa.

Sankarin mukaan tilanne ei silti ole ongelmaton.

- Kyllä meillä ja esimerkiksi ravintolalaivoilla pitää olla toimintamahdollisuudet myös DBTL:n aikaan. Tai sitten kaupungin pitää ilmoittaa suoraan, jos jokin tapahtuma ajaa selvästi toisen ohi.

Yksi asia on Sankarin mukaan kuitenkin tänä vuonna aiempaa paremmin.

- Ensimmäistä kertaa kaupunki on osoittanut henkilön valvomaan sopimusten noudattamista tapahtuman aikana.