Kulttuuri

Yön ritarit saapuivat brunssille Turkuun

TS/Marja Saleva<br />Yön ritareiksi esittäytynyt helsinkiläisseurue piti tämän vuoden UMF:ia onnistuneena.
TS/Marja Saleva
Yön ritareiksi esittäytynyt helsinkiläisseurue piti tämän vuoden UMF:ia onnistuneena.

Turun Sanomat

Aamupäivän festivaalikävijät eivät tuntuneet edes huomaavaan brunssinsa lomassa, että Aulan Club Denaro oli peruttu. Aboa Vetus & Ars Novan takapiha oli täynnä väkeä, ja Yön ritareiksi ilmoittautunut helsinkiläisseurue oli vallannut isot säkkituolit puiden varjosta.

Helsinkiläiset pitivät tämän vuoden festivaalia erittäin onnistuneena. Festivaalialue kuitenkin jakoi mielipiteitä. Toiset tykkäsivät enemmän siitä, kuinka aikaisempina vuosina festari oli ripoteltu ympäri Turkua.

- Siinä tuli seikkailtua ja nähtyä jopa enemmän bändejäkin, kun ei tullut jäätyä siihen helpoimpaan bissepaikkaan istumaan, Rick Ballstromiksi esittäytynyt mies toteaa.

Porukka osoittautui UMF-konkareiksi, muutamat olivat käyneet myös Kupittaanpuistossa aikoinaan järjestetyssä Koneistossa. Viikonlopun artisteista oli jäänyt erityisesti mieleen Annie, M83, Huoratron, Rico Tubbs, Kari Peitsamo ja Johannes Rojola. Artistien lisäksi viikonlopun kohokohtia olivat Kupittaan maauimala ja jättitrampoliinit, joilla sai hyppiä kahdella eurolla seitsemän minuuttia.

- Me hypittiin siellä eilen kolmeen asti yöllä, sitten tultiin nukkumaan Hese-hotelliin ja syötiin iltapalaksi Yön ritari -ateriat, Edgariksi esittäytynyt mies sanoo.

Vaikka bileet jatkuivat sunnuntaina vielä klubilla, porukka oli suuntamassa hyvissä ajoin kohti Helsinkiä. Suunnitelmana oli pulahtaa matkan varrella Lahnajärveen uimaan.