Kulttuuri

Aurinkoista elektropoppia

TS/TS/Marja Saleva<br />Regina laulajansa Iisa Pykärin johdolla esitti myös muutaman uuden biisin tulevalta levyltään.
TS/TS/Marja Saleva
Regina laulajansa Iisa Pykärin johdolla esitti myös muutaman uuden biisin tulevalta levyltään.

LAURI LEVOLA

Metro Live -lavan edusta oli hiljainen vielä hieman ennen seitsemää, van muutamat olivat istuutuneet odottamaan, että lavan avaava Regina aloittaisi naivistisen elektropoppinsa. Regina oli illan ensimmäinen varsinainen yhtye, dj:t olivat aloittaneet muusikin soittamisen jo aikaisemmin eri puolilla Kupittaanpuistoa.

Reginan trio, pariskunta Iisa ja Mikko Pykäri sekä Mikko Rissanen nousivat lavalle hieman aikataulusta myöhässä. Bändi aloitti Suomen kesään ja kuumaan päivään sopivalla biisillä Päivä järvellä .

Totta se on, ihmiset tulevat musiikin luokse. Lava oli myös sopivasti pääportin vieressä, joten sisään hiljalleen valuva festariväki näki ensimmäisensä Reginan ja saapui lavan edustalle.

Maailmanmenoa kirjailijan suusta

UMF:n ohjelma oli perjantaina myöhässä useilla festivaalin areenoilla, mutta se tuskin haittaisi festivaaliväkeä.

Kahden päivän ajan lähinnä ulkomaisten artistien valtakuntaa oleva Urheiluhalli avattiin miehellä ja mikrofonilla. Festivaalin järjestäjä Jaakko Parkkari oli tilannut turkulaiselta kirjailijalta Riku Korhoselta puolen tunnin puheen otsikolla Mihin tämä maailma on menossa?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Korhonen ihmetteli muun muassa, miksi puhujat niin usein käyttävät maailmanhätää käsittelevissä retorisissa tempuissaan, sitä kuinka paljon ihmisiä kuolee puheen aikana ja niin edelleen.

- Sanon mieluummin näin, minun puheeni aikana väkiluku kasvaa noin 4 000 ihmisellä. Kun laskee yhteen elävät ja kuolleet, jäljelle jää 4 000 homo sapiensia.

On harvinaista nähdä, kuinka juhliva festivaaliyleisö astelee auringosta pimeään halliin kuuntelemaan keskittyneesti palavaa puhetta.

Puheen jälkeen hallin täytti ranskalaisen M83:n maalailevan elektrosoundin, raskaiden kitaroiden ja haikean laulun yhdistelmä. Mikä siihen sen paremmin olisi sopinutkaan. Ja urheiluhallin punainen juoksurata täyttyi festivaalikansasta.