Kulttuuri

Kupittaanpuisto heräsi henkiin yön saapuessa

TS/Marja Saleva<br />Malou Zilliacus (vas.) ja Emily Kivistö äityivät tanssimaan Reginan aurinkoisen elektropopin&#160;tahdissa.
TS/Marja Saleva
Malou Zilliacus (vas.) ja Emily Kivistö äityivät tanssimaan Reginan aurinkoisen elektropopin tahdissa.

KATARIINA NORONTAUS

- Nostakaa laulua, mä en kuule mun ääntä.

Reivikansan maine auringonvaloa karttavina yökyöpeleinä todettiin jälleen kerran paikkansa pitäväksi Uuden musiikin festivaalin avajaispäivänä perjantaina. Reginan laulusolistin soundcheckin aikana esittämä toive ei johtunut ainakaan kilpalaulannasta yleisön kanssa. Alkuillasta Turun Kupittaanpuisto kumisi vielä konemusiikin sykkeen sijasta lähinnä tyhjyyttään.

Ensimmäisten festivaalivieraiden joukossa porteista sisään astuivat helsinkiläiset Maija Lindblom ja Timo Harjuniemi .

Pariskunnan oli vetänyt perjantaiksi UMFiin lähinnä ranskalainen M83.

- Muun ohjelmiston suhteen olemme liikkeellä avoimin mielin, Harjuniemi totesi.

Lindblom ja Harjuniemi tunnustautuivat UMF-veteraaneiksi. Sen sijaan Kupittaanpuisto oli helsinkiläisille ennestään tuntematon paikka.

- Tämä vaikuttaa ihan kivalta paikalta festarille. Puisto on niin riippuvainen säästä. Nyt on kyllä käynyt säkä, Lindblom arvioi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sää todellakin helli vähiä aikaisia festarivieraita - jopa liikaa. Aurinko porotti kirkkaalta taivaalta, ja lämpötila tuntui olevan tukahduttava jo vehreiden puiden varjossa.

Yksinäisten kulkijoiden tunnelma korkealla

Pian helteessä kaikui tuttu kasaririffi: Ritari Ässän kuolematon tunnari on klubien vakiokamaa. X-Rust sound systemissä aloittanut Alankomaissa asuva dj Maria Soini hoiti varhaista vuoroaan pätevään henkeen.

Yleisön joukossa innokkain jammailija oli Soinin äiti Elzbieta Guzek-Soini . Myös Marian Hollannissa opiskeleva sisar Saara oli tullut viettämään kesälomaansa Suomeen sopivasti UMFin aikaan.

Seikkailupuiston linnanrauniot tarjosivat oivan tähystyspaikan. Itsekin musiikkia tekevät Samuli ja Rene olivat tulleet paikalle yleisen illanvieton merkeissä ja katsomaan kavereidensa esitystä.

- Oma musiikki taitaa olla vähän liian undergroundia tänne, Rene kuittasi.

Nuoret miehet panivat merkille alkuillan erikoisen henkilökunta-yleisö-suhteen, mutta tunnelma oli silti korkealla.

- Täällä näkyy paljon yksinäisiä kulkijoita: suhtaudun iltaan toiveikkain mielin, Samuli naurahti.

Yksinäiset kulkijat saivat hiljaisen alun jälkeen runsaasti seuraa, kun kenties aurinkoa arastellutta konemusiikkikansaa alkoi valua paikalle illan mittaan yhä enemmän.

Festarialue ei vallannut koko Kupittaanpuistoa, mutta UMF vaikutti ainakin maauimalan elämään. Uimarit saivat tapahtuman kunniaksi nauttia puoli kymmeneen asti pidennetystä uima-ajasta. Sama aikataulu on voimassa myös lauantaina.