Kulttuuri

Camilla Nylund ja Juha Uusitalo Tammisaaren tähtiä

Lehtikuva
Lehtikuva

MERJA ILPALA-KLEMM

Tammisaari tarjoaa jo yhdeksättä kertaa korkeatasoista musiikkia kesäkonserttien sarjassa, jonka teemaksi on tänä vuonna valittu laulun lahja.

Festivaalin taiteellisen johtajan, kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen mukaan aihe on mitä sopivin, kun solisteina on maailmantähtiä.

Sekä bassobaritoni Juha Uusitalo että sopraano Camilla Nylund ovat olleet viime aikoina näkyvästi esillä ulkomailla. Tammisaaressa he esiintyvät sekä yhdessä että erikseen.

Orkesterina on tuttuun tapaan Suomalainen kamariorkesteri, ammattimuusikoiden "kutsumusorkesteri", jonka soittajat ovat alan huippuosaajia.

- Olen koonnut tämän kesän konsertteihin sellaisia säveltäjänimiä, joilla on paljon laulullista musiikkia, Saraste toteaa ja nimeää esimerkeiksi Schumannin ja Schubertin .

- Myös hyvän orkesterin sointi lähtee laulullisuudesta. Konserttien teema sisältää laulua eri muodoissa ja genreissä. On a cappella-laulua, kuorolaulua, jazzlaulua ja tietysti klassista laulua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lapsia ei ole unohdettu

Kamariorkesteripäivät järjestetään Tammisaaressa 31.7.-3.8.

Useimmat konserteista soivat harmaakivikirkossa kaupungin keskustassa illan tunteina.

Perjantai on poikkeus, sillä Ira Kaspi ja Peter Engberg tunnelmoivat kesäravintola Knipanilla sen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kesän uutuus on lauluyhtye Rajattoman yökonsertti kirkossa.

Lauantai on suunnattu lapsille. Perhekonsertissa esiintyy Suomalaisen kamariorkesterin lisäksi Raaseporin musiikkiopiston oppilaita sekä tammisaarelainen lapsi- ja nuorisokuoro. Ohjelmassa ovat Ravelin Hanhiemo -sarja, Mauri SumeninTunteellinen siili sekä isä-Mozartin Leikkikalusinfonia .

Kesätapahtuma on alusta saakka tarjonnut tammisaarelaisten korville myös ilmaista iloa. Tänä vuonna maksuttomia ovat avajaiskonsertti, lauantain torikonsertti ja sunnuntain musiikkijumalanpalvelus.

Konserttisarjan päätteeksi kamariorkesterin vieraaksi saapuu pianisti Olli Mustonen .