Kulttuuri

Suomalaisdraama
esittäytyy laajasti Rostockissa

Turun Sanomat

Rostockin Volkstheater esittelee ensi näytäntökaudella mittavasti suomalaista draamaa.

- Suomi ei ole vain tuhansien järvien maa tai Pisa-tutkimusten priimus. Suomi on myös löytämisen arvoinen teatterimaa, perustelee teatterin pääintendentti Steffen Piontek .

Tulevan kauden motto on Einnorden (Kohti pohjoista). Hanke on yhteistyötä Teatterin tiedotuskeskuksen kanssa, ja sitä tukevat Suomen Berliinin suurlähetystö, Suomen Saksan instituutti Berliinissä ja Finnlines.

Tuomarilan versio Vittulajänkästä

Syksyllä 2008 ensi-iltansa saavat Ilpo Tuomarilan dramatisointi Mikael Niemen romaanista Populaarimusiikkia Vittulajänkältä ja Juha JokelanMobile Horror . Vuoden 2009 puolella ohjelmistoon tulevat Pirkko SaisionTunnottomuus , Katja KrohninIso Paha Susi , Laura RuohosenYksinen ja Otso KautonPelastakaa äiti . Kautto ohjaa itse näytelmänsä, Populäärimusiikin Vittulajänkältä ohjaus on Katariina Lahden .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ohjelmistossa jatkaa Anu Saaren ohjaus Aki Kaurismäen elokuvasta I Hired a Contract Killer .

Suomalaista musiikkia myös

Suomalaispainotteinen ohjelmisto tarjoaa peräti viisi suomalaisen näytelmän Saksan kantaesitystä, ja yli 20 esitystä ja tapahtumaa, jotka tutustuttavat rostockilaisia Suomeen. Myös Norddeutsche Philharmonie -orkesterilla on ohjelmistossaan suomalaisia säveltäjiä ja solisteja.

Orkesterin jokaisessa konsertissa kuullaan suomalaista musiikkia ensi kaudella. Kaija Saariahon ooppera Kaukainen rakkaus saa Saksan kantaesityksensä Rostockissa tammikuussa.

Huhtikuun 13.-19. päivänä Rostockissa on vietetään kokonaista Suomi-viikkoa. Terve!-tapahtumassa nähdään musiikin ja teatterin lisäksi suomalaista kuvataidetta. Kevään ohjelmaan tulee kuulumaan myös vierailuesityksiä Suomesta, seminaareja ja lukudraamaa.