Kulttuuri

Nyrok Dolls - superbändi suomalaisittain

TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala

TUOMO KARHU

Kirjamessuperjantaina 5. lokakuuta Kårenin lavalle nousee varsinainen superbändi: Nyrok Dolls. Sikäli kyseessä on erikoinen superbändi, että useimpien sen soittajien musiikilliset ansiot mahtuvat tulitikkuaskin kanteen.

Bändin jäsenet Kjell Westö (kitara), Mauri Kunnas (kitara ja laulu), Pasi Heikura (kitara ja laulu), Juba Tuomola (basso ja laulu) Arto Nyberg (laulu) ja Silja Sillanpää (laulu) ehtivät vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

1. Suurimmat saavutuksesi musiikin saralla?

2. Paras Nyrok Dollsin esittämä biisi.

3. Suhteesi New York Dollsiin?

4. Nyrokkarius ei ilmeisesti vie ihan kaikkea aikaasi. Mikä muu innostaa sinua juuri tällä hetkellä?

5. Mottosi

Kjell Westö, kirjailija

1. Levykokoelmani.

2. Nyrokin ohjelmistossa on suosikkibiisejäni kasoittain, se on eräs syy siihen, että ruinasin päästä mukaan. Eli kysymys on vaikea. Kuulin Jackson -kappaleen Johnny Cashin ja June Carterin esittämänä faijan autossa joskus vuonna 1968. Se kuuluu lähtemättömästi lapsuuteen. Siispä se, semminkin kun sen suomenkielinen versio, Mä lähden stadiin , sattuu viittaamaan Suomen tilapäiseen pääkaupunkiin, Helsinkiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

3. Aika etäinen. Mutta näin sekä Johnny Thundersin (R.I.P.) että David Johansenin soolokeikoilla Helsingin Lepakossa 1980-luvun alkuvuosina.

4. Valmistumassa oleva näytelmä. Toive pyydystää meritaimen tai pari marraskuun sumukeleillä.

5. Hierarkiat hiiteen.

Mauri Kunnas, sarjakuvataiteilija

1. Nyrok City. Ja se, että olen ollut Alice Cooperin kanssa yhtä aikaa Vammalan Karkun Golf-kentällä.

2. Osaisin mainita 15 parasta biisiä, mutta en pysty nimeämään yhtä.

3. Jokseenkin olematon.

4. Digiboksi ja erilaiset dvd-nauhurit.

5. Ei terve ruumis työtä kaipaa.

Pasi Heikura, Alivaltiosihteeri

1. Vuonna 1989 olin Alivaltio-sihteeri-yhtyeessä soittamassa valtiovarainministeriön patiolla alivaltiosihteeri Juhani Kivelän virkaanastujaisissa. Vuonna 2006 soitin Neil YounginCortez The Killer -kappaleen Youngin 60-vuotisjuhlissa Tampereen Telakalla mahtavan Goldrust -yhtyeen kitaristina.

2. Voi, ne ovat kaikki yhtä rakkaita, kuin omia lapsia! Tällä hetkellä suosikkini on Hectorin legendaarinen Olen Hautausmaa , jonka Silja Sillanpää laulaa herkässä versiossamme. On joka kerta yhtä vaikuttavaa, kun nuori kaunis nainen laulaa laulun rivin: "olen karvainen mies".

3. Rakastava. Hankin yhtyeen esikoisen joskus 1980-luvun alussa ja se oli varmaan kuukauden verran suosikkilevyni. Johnny Thundersin näin keikalla kaksi kertaa, mutta yhtyeen uutta tulemista Ruisrockissa en kokenut. Mutta yhtyeen uusin levy on paras kuulemani rokkilevy pitkään aikaan, reipas ja innostunut.

4. Saunamme uudet lauteet. Todella tukevat ja sopivat! Piti oikein juoda yksi Urquell lauteiden kunniaksi eilen testisaunomisen päätteeksi. Suosittelen Hatea koska vaan!

5. Kyllä niin on että näin on.

Juba Tuomola, sarjakuvataiteilija

1. Ai, oikein monikossa pitäisi vastata... kerran soitin jonkin biisin melkein oikein.

2. Bändimme kehittyy todella nopeasti, joten paras biisi on aina se, jota kulloinkin soitamme.

3. Lämmin ja etäinen. Minulla on yksi NYD:n levy, jonka sain lahjaksi Nyrok Dollsin pikkujouluissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

4. Ikebana ja ultimate fighting.

5. Lavalta se basistikin ponnistaa.

Arto Nyberg, televisiotoimittaja

1. Pääsin Nyrok Dollsiin yhdeksi "laulajaksi". Ehtona liittymiselle oli omalta puoleltani se, että laulaisin vain yhden biisin, joka oli Kari PeitsamonJaana S., koska se kestää vain minuutin. Toisin kävi. Nyt olen mukana pilaamassa jopa kourallisen verran poppiklassikoita. Niin se käy.

2. Joulupukin teinivuodet . Se on Juban sävellys ja sanoitus, ja hän laulaen ja bassoa soittaen tulkitsee tämän tulevien vuosien klassikkojoululaulun mitä mainioimmin.

3. Lämmin ja rakas. Helsingin Tavastia-klubille pitää sännätä heitä katsomaan ja kuulemaan 7. joulukuuta. Pari alkuperäistä jäsentä on saanut riveihinsä entisen Hanoi Rocks -basistin Sam Jaffan , joten Suomen liput liehumaan!

4. Ei se kaikkea aikaa vie, mutta häiritsevän paljon ajatuksia sille tulee uhratuksi. Juuri tällä hetkellä innostaa seuraavan sunnuntain ohjelmani suunnittelu ja haastateltavien taustoihin tutustuminen.

5. Niin tai näin, aina väärinpäin.

Silja Sillanpää, kirjailija, tv-esiintyjä

1. Sen lisäksi, että osaan sujuvasti soittaa haitarilla yhden soinnun, nostan kyllä suurimmiksi saavutuksiksi kaksi äänilevyä, joilla olen ollut osallisena. Eli viime jouluksi ilmestynyt Nyrok Dolls -levy Kinkkuelämää ja tänä syksynä ilmestynyt lastenlevy Robotti Vipusen kovalevy . Vipusen kovalevyllä en itse laula, joten se varmasti on kuulijaystävällisempi.

2. You Can't Judge a Book by Looking at the Cover . Teemaan sopiva, toimiva kappale ja Kunnaksen Maurin hieno tulkinta.

3. Olen siihen suuntaan suhteeton.

4. Äitiys, isyys, lapsuus ja joulu.

5. Hymyhuulet suukon saavat.

Nyrok Dollsin rumpali Aku Syrjä ei valitettavasti ehtinyt Eppu Normaali - ja Akun tehdas -kiireiltään vastata.

Nyrok Dolls -yhtye sekä Heli Laaksonen, Oili Vainio & Laitilan Pelimannit Turun Kårenilla perjantaina 5. lokakuuta. Ovet aukeavat klo 20.

TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala
TS/Markku Ojala