Barkerin syksy sujuu
vierailujen merkeissä

Turun Sanomat

Raunistulassa sijaitsevan Barker-teatterin loppusyksyssä on tarjolla vierailuesityksiä teatteria ylläpitävän Pikinini Meri -yhdistyksen jäsenten vetäessä henkeä ja valmistellessa omia teoksiaan. Pikinini Meri toimii kuitenkin kaikkien vierailujen osatuottajana.

Ensimmäisenä Raunistulaan ehtii jo tuttu Barkerin kävijä, oululainen koreografi ja tanssija Jouni Järvenpää. Tuomisinaan hänellä on Universumin sanansaattaja -niminen poikkitaiteellinen seikkailutarina, joka on suunnattu yli 13-vuotiaille.

Universumin sanansaattaja perustuu paavolalaisen "neron ja kylähullun" Ari-Matti 'Turol' Teräväisen kirjalliseen tuotantoon. Esiintymässä on Järvenpään lisäksi oululainen ohjaaja ja näyttelijä Tuomas Kumpulainen.

Universumin sanansaattajan esitykset Barkerilla (Virusmäentie 65) tiistaina 2. lokakuuta klo 14 ja 19. Iltapäivänäytökseen on ilmoittauduttava etukäteen.

Ehkä tuotantoa ja poikkitaidetta

Lokakuun lopulla Barkerilla nähdään Ehkä tuotantoa -ilta. Maija Reeta Raumanni tuo Turkuun teoksensa but for all my unbelievable little efforts to improve the world maybe this is the first time ja Tashi Iwaoka teoksensa Kuroko's dream 07.

Raumannin teos on esitys mm. muoviselle seepralle, lihaveitselle, marssimusiikille, valkoiselle neliölle, painovoimalle, Erik Satielle , eksistentialismille ja tämän hetken muistolle. Teos sai ensi-iltansa aiemmin tänä vuonna Amsterdamissa ja on osa Raumannin lopputyötä Amsterdamin teatterikorkeakoulun School for New Dance Developmentiin.

Iwaokan teos sai ensi-iltansa Amsterdamissa viime vuonna. Esitys käsittelee Kurokon (näkymätön mies japanilaisessa teatterissa) fantasiaa tehdä omista unistaan show, joka visualisoisi hänen näkymättömyytensä.

Ehkä tuotantoa -ilta Barkerilla 26.10. klo 19 ja 28.10. klo 16.

Marraskuun lopussa nähdään Pikinini Merin viime kesän residenssitaiteilijan Johanna Ikolan koreografia Seuraava kuva . Se syntyy yhteistyössä valokuvaaja Johannes Romppasen , muusikko Antti Ikolan ja tanssija Hanna Korhosen kanssa. Teos on eri taiteilijoiden ja taidemuotojen elävä prosessi ja koostu sarjasta matkakuvia, joiden sisään sukelletaan ja avataan valokuvan valotushetkeä.

Seuraavan kuvan esitykset 24.11. klo 19 ja 25.11. klo 16.