Rakkautta ja anarkiaa
alkavalla viikolla

Turun Sanomat

Rakkautta ja anarkiaa -elokuvatapahtuman Turun-esityssarja pitää ensi viikon mittaan sisällään viisi tuoretta eurooppalaista elokuvaa - yhtä lukuunottamatta kaikkia ovat valmistuneet kuluvana vuonna.

Ensimmäisenä nähdään tiistaina 2.10. Roy Anderssonin uutuus Sinä elävä (Du levande). Uudessa filmissään hän kiteyttää tuotantonsa keskeisiä teemoja, kuten eriskummallisia henkilöhahmoja ja omaperäistä huumoria. Sinä elävä on tekstitetty suomeksi ja se on kielletty alle 11-vuotiailta.

Keskiviikkona 3.10. esitetään Julien Templen ohjaama Joe Strummer: The Future is Unwritten , joka kartoittaa nimihenkilönsä kautta The Clash -punkbändin vaiheita. Elokuvassa ei ole tekstitystä ja se on kielletty alle 11 vuotiailta.

Perjantaina 5.10. on vuorossa Lars von Trierin ohjaama, alle 15-vuotiailta kielletty The Boss of It All , joka on tekstitetty englanniksi. Vuonna 2006 valmistuneessa leffassa Dogma-ohjaaja Trier kokeilee komedian tekemistä.

Päätösesityksen ajankohta auki

Anton Corbijnin ohjaama, tekstittämätön Control nähdään lauantaina 6.10. Se kertoo puolestaan legendaarisen Joy Division -yhtyeen laulusolistista Ian Curtisista , jonka elämä päättyi itsemurhaan vain 23-vuotiaana. Control on kielletty alle 15-vuotiailta.

Rakkautta ja anarkiaa -sarja päättyy sunnuntaina 7.10. esitettävään, Maria Blomin ohjaamaan elokuvaan Nina Frisk, jonka päähenkilö on alituisen konfliktien ratkaisemisen ja muiden tukemisen raskauttama lentoemäntä. Englanniksi tekstitetty elokuva on kielletty alle 11-vuotiailta.

Kaikki esitykset alkavat Kino Thaliassa (Aurakatu 10) klo 20.30 lukuunottamatta viimeistä elokuvaa, jonka esitysaika on auki.