Kulttuuri

Hanna Pakarinen loisti lavalla,
The Ark myös lavan ulkopuolella

TS/Jane Iltanen
TS/Jane Iltanen

TUOMO KARHU

Ruotsi voitti Suomen jääkiekossa 1-0, mutta kisoja ei ole vielä hävitty - ainakaan euroviisuja. Sekä Suomea että Ruotsia on veikkailtu vuoden 2007 voittajaksi, ja maanantaina alkaneiden finalistien harjoitusten perusteella molemmilla on mahdollisuutensa voittoon.

Hanna Pakarinen pääsi aloittamaan Leave Me Alone -kappaleensa harjoitukset yleisölle, johon kuului muutaman sadan toimittajan lisäksi Suomen lipuin varustautuneita Hanna-faneja. Aluksi kylmän sinisellä ja loppua kohti punaisella lavalla esiintynyt Pakarinen vahvisti asemiaan yhtenä ennakkosuosikeista. Kappale erottui sekä kuvallisesti että musiikillisesti edukseen 14:n jo selvillä olevan finalistin joukosta.

Hanna takelteli

Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Pakarinen palautti suomalaiset maan pinnalle: toimittajat eivät saaneet häneltä ainoatakaan järjellistä vastausta. Olipa syy kielitaidon heikkoudessa tai hämmentyneisyydessä - mikä oli Pakarisen itsensä kouristuksenomaisesti toistama selitys kelvottomille vastauksilleen -, tilaisuus oli huonoa mainosta isäntämaalle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Esimerkiksi monia toimittajia kiinnostaneista ulkomaanvalloitussuunnitelmistaan Pakarinen ei osannut kertoa muuta kuin, että ulkomaille olisi kiva päästä.

Kun muuan ulkomaalaistoimittaja kysyi, millainen on Suomen hevimetalliskene, Pakarinen tyytyi puuskahtamaan tuskastuneesti. Joku toinen olisi käyttänyt tämänkin tuhannen taalan paikan kunnon mainosiskuun.

Amerikkalaistoimittajan kysymykseen, saako Idols-voittaja Suomessa hetken rauhaa, Pakarinen lohkaisi ainoan likimain kunnollisen vastauksensa, laulunsa otsikkoa mukaillen: everybody recognize me, but they leave me alone (kaikki tunnistavat minut, mutta jättävät rauhaan).

Ola hurmasi

Poseeraamisessa The Arkin Ola Salo voitti Pakarisen 6-0, mutta niitä - Areenassa nähdyn perusteella varsin harvoja - suomalaistoimittajia, jotka eivät jo tuuleta The Arkin voittoa, saattoi lämmittää huomata, kuinka takellellen ruotsalaisbändin ensimmäinen harjoitus käynnistyi.

The Ark kuitenkin sai kuitenkin pakettinsa kuntoon, ja kaleidoskooppimaisista elementeistä rakentunut visuaalinen ilme näytti sekä paikan päällä että screeniltä pelottavan hyvältä.

Ja kuinka suvereenisti Salo bändeineen esiintyikään lehdistötilaisuudessa: suuren maailman tyyliin reilut puoli tuntia myöhässä saapunut ruotsalaisretkue ei mennyt sanattomaksi kertaakaan. Päinvastoin, Salo nauratti yleisöään mielin määrin, muun muassa ylistämällä harjoituksiaan ei vain loistaviksi, vaan suorastaan maailman kaikkien aikojen parhaiksi.

Suomalaisesta sukunimestään hän totesi, ettei ole suomalainen vaan palindromialainen. Ola Salon nimi kun ei muutu miksikään lopusta alkuun luettunakaan.

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos