Kulttuuri

Taidekeskus Ihanan
Amerikka-kisan voitti Route 66

TS/<br />Eeva Kaisa Berry ja Timo Berry: Route 66.
TS/
Eeva Kaisa Berry ja Timo Berry: Route 66.

Turun Sanomat

Heinolalaisen Taidekeskus Ihanan suomalaisille ammattitaiteilijoille ja designereille julistaman valtakunnallisen Amerikka!-taidekilpailun teokset on valittu. Voittoteos on helsinkiläisten arkkitehti Eeva Kaisa Berryn ja graafinen suunnittelija Timo Berryn ympäristötaideteos Route 66 . Ensimmäisen Ihana-taidepalkinnon arvo on 3 000 euroa. Teos rakennetaan pienistä leikkiautoista Taidekeskus Ihanan edustalla olevan puiston koivuihin.

Kunniamaininnan saivat kuvataiteilija Ihana Havo , Lahti, kuvataiteilija, kultaseppä Viktor Krogius , Vantaa, taidemaalari Kalle Leino , Helsinki ja taidemaalari Sara Toivonen , Kerava.

Raadissa olivat Espoon modernin taiteen museon johtaja Markku Valkonen , Heinolan museojohtaja Kari-Paavo Kokki ja Taidekeskus Ihanan toimitusjohtaja Marika Aalto . Kilpailua on tukenut Suomen kulttuurirahasto. Kilpailuun osallistui 171 ammattitaiteilijaa/työryhmää, joista mukaan valittiin 33.

Kilpailun satoa on nähtävillä Taidekeskus Ihanan Amerikka! -näyttelyssä ajalla 4.5.-29.7. Voittaneet teokset on tarkoitus viedä Yhdysvaltoihin ensi vuonna.

Luitko jo nämä?