Kulttuuri

Hans-Christian Berg
tutkii optisia illuusioita

TS/Jari Kuusenaho<br />Hans Christian Berg: Eyes of Light.
TS/Jari Kuusenaho
Hans Christian Berg: Eyes of Light.

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valitun Hans-Christian Bergin näyttely on esillä Tampereen taidemuseossa kevään ajan. Berg tekee veistoksia ja tilateoksia muun muassa metallista, lasista sekä muoveista.

- Lähdin kokoamaan näyttelyä olemassa olevista teoksista, mutta myös tila antaa omat virikkeensä. Valitsin sellaisia töitä, jotka toimivat hyvin tässä tilassa, kertoo Berg.

Tilaa on kevätaikaan museon pihallakin. Sinne on sijoitettu teos nimeltä Project Solaris , joka on sekä valo-observatorio että sauna.

- Se on taideteos, kontekstista riippuen, luonnehtii Berg.

Monipuolinen nuori tekijä

Kaikkiaan Bergin töitä on näyttelyssä esillä parikymmentä. Monet niistä tutkivat valon ja värin avulla optisia illuusioita ja näköhavainnon olemusta. Filosofista taustaa taiteilija kertoo etsineensä niin idästä kuin lännestäkin.

   Berg on järjestyksessä jo 23. Vuoden nuori taiteilija. Valinta on ollut monelle ponnahduslauta entistä tunnetummaksi tekijäksi Suomen taiteen kartalla ja kansainvälisestikin. Näyttelyn lisäksi Vuoden nuori taiteilija saa 20 000 euron stipendin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Valitsijat kiittelevät Bergin taidetta teknisestä monipuolisuudesta ja lähestymistapojen runsaudesta. Hän on rohkeasti omaksunut käyttöönsä uusia materiaaleja uusien taiteellisten ideoiden niin vaatiessa.

Pääkirjaston teos valmistuu ensi viikolla

Hans-Christian Berg on syntynyt Espoossa vuonna 1971. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta ja Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002 ja piti ensimmäisen yhteisnäyttelynsä vuonna 2004. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Inkoossa.

Näyttely on esillä toukokuun 20. päivään asti. Hans-Christian Bergin teos Visual Vortex - Memory Passage valmistuu Turun uuden pääkirjaston Linnankadun puoleiseen julkisivuun ensi viikolla.