Kulttuuri

Tanssija Timo Kokkoselle
Edvard Fazer -palkinto

Kansallisbaletin tanssija Timo Kokkonen on saanut Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinnon. Kokkonen otti vastaan 7 000 euron palkinnon ja hopeamaljan Kansallisoopperassa perjantaina.

Palkintolautakunnan perustelujen mukaan Kokkonen on lahjakas ja monipuolinen tanssija, joka on vuosien saatossa onnistunut jatkuvasti syventämään roolityöskentelyään ja tulkintaansa. Hän on työtovereitaan kohtaan kunnioittava ja esimerkillinen sekä luo valoisalla persoonallaan myönteistä ilmapiiriä.

Vuonna 1963 syntynyt Kokkonen kiinnitettiin Kansallisbalettiin vuonna 1982. Vuosina 1991-1992 hän oli Australian baletin ensitanssijana. Kokkonen on esiintynyt kaikkien keskeisten klassikkobalettien päätehtävissä. Viimeaikaisia töitä on muun muassa Sorinin rooli Lokki -baletissa.

Edvard Fazer -palkintoa on jaettu vuodesta 1984 lähtien. Se myönnetään joka toinen vuosi parhaasta Kansallisbaletin piirissä tapahtuneesta tanssitaidetta edistävästä suorituksesta. Fazer oli Kansallisoopperan pitkäaikainen johtaja.