Kulttuuri

Charles Mansonista kertova
pop-ooppera Suomen ensi-iltaan

Sarjamurhaaja Charles Mansonista kertova pop-ooppera saa Suomen ensi-iltansa marraskuussa Kulttuurikeskus Korjaamossa Helsingissä. The Manson Family -oopperan toteuttaa Helsingissä Ooppera Skaala, ja sen on säveltänyt amerikkalainen John Moran.

Tositapahtumiin pohjautuva ooppera kertoo elinkautistaan istuvasta Charles Mansonista ja hänen johtamastaan nuorten seuraajien joukosta. Elokuussa 1969 hippiunelma muuttui veriseksi painajaiseksi Mansonin seuraajien eli "Perheen" murhatessa poikkeuksellisen raa'asti seitsemän ihmistä. Yksi uhreista oli näyttelijätär Sharon Tate , elokuvaohjaaja Roman Polanskin vaimo.

The Manson Family -ooppera on kollaasimainen kokeilu; yhdistelmä aariaa ja monologia sekä akustista ja elektronista musiikkia. Ooppera keskittyy murhia seuranneeseen mediasirkukseen ja sisältää mm. Mansonin puhetta sekä pätkiä Beatlesin White Albumista .

The Manson Family -oopperan ohjaa Janne Lehmusvuo . Solisteina ovat sopraano Laura Heinonen ja baritoni Vikke Häkkinen . Kosketinsoittimia soittaa Eeppi Ursin .

Teoksen säveltäjä, amerikkalainen John Moran on kulttuurin monitaitaja. Säveltämisen lisäksi hän ohjaa sekä käsikirjoittaa ja on työskennellyt mm. Uma Thurmanin , Allen Ginsbergin , Julia Stilesin ja Iggy Popin kanssa.

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit