Cezariksesta
Viiruksen
taiteellinen
johtaja

Helsinki (STT)

Liettualainen huippuohjaaja Cezaris on helsinkiläisen Teatteri Viiruksen uusi taiteellinen johtaja. Cezaris aloittaa tehtävässä 1. elokuuta 2007. Nykyinen johtaja Tobias Zilliacus jatkaa Viiruksen näyttelijänä. Cezariksen pesti on kolmivuotinen eli se jatkuu kesään 2010 asti.

Viiruksen taiteellisena johtajana Cezaris ohjaa suurimman osan esityksistä ja vastaa teatterin koko ohjelmistosta. Hän ohjasi Viirukseen menestysnäytelmän No Return viime syksynä.

Viirus on päättänyt luopua teatterinjohtajan tittelistä ja panostaa taiteelliseen johtajuuteen. Vastaisuudessa teatterinjohtajalle kuuluneet hallinnolliset ja käytännön tehtävät hoidetaan ryhmässä.

- Tämä on parasta mitä Viirukselle saattoi tapahtua. Olemme hyvin tyytyväisiä. Cezaris tuo mukanaan taiteellista osaamista, joka takaa ohjelmistomme korkean tason tulevina vuosina. Positiiviset kokemukset No Returnistä synnyttivät ajatuksen pitemmästä yhteistyöstä, nykyinen teatterinjohtaja Tobias Zilliacus iloitsee.

- Cezariksen johdolla Viirus haluaa profiloitua eurooppalaisena teatterina Helsingissä, ei ensisijaisesti suomenruotsalaisena teatterina. Kansainvälinen yhteistyö sisältyy myös teatterin tavoitteisiin, Zilliacus sanoo.

Zilliacus ilmoitti jo ennen Cezariksen valintaa eroavansa teatterinjohtajuudesta kesällä 2007. Pienten lasten isänä hän haluaa antaa enemmän aikaa perheelleen.