Kulttuuri

Koivusalon Kalteva torni kuvaa miestä ja sivupersoonaa

Nakkila (STT)

Ohjaaja Timo KoivusalonKalteva torni -elokuvan filmaukset alkavat pääsiäisenä. Elokuvan pääroolissa on Martti Suosalo . Hän näyttelee hyväntahtoista miestä, jolla on tiedostamaton sivupersoona. Tarinassa on tekijöiden mukaan elämän karheutta ja toisaalta koomisuutta.

Muissa keskeisissä rooleissa ovat muun muassa Seela Sella, Liisa Kuoppamäki, Esko Nikkari, Siiri Suosalo, Mats Långbacka, Jemina Sillanpää ja Laura Jurkka.

Filmiryhmä työskentelee kevään aikana Satakunnassa: Villilän elokuvakeskuksen studioilla Nakkilassa, Satalinnan sairaalan alueella Harjavallassa ja Porin ympäristössä. Toukokuun lopulla työt siirtyvät Italiaan, muun muassa Firenzeen, Venetsiaan ja Pisaan.

Elokuvan tuottaa Artista Filmi . Rahoitukseen osallistuvat Suomen elokuvasäätiö, TV2 ja elokuvan levittäjä Buena Vista International . Suomen elokuvasäätiön tuki on 200 000 euroa ja elokuvan kokonaiskustannuksiksi on arvioitu yli 630 000 euroa.

Kaltevan tornin ensi-ilta on kansainvälisenä mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suosalo myös Mustassa jäässä

Martti Suosalo on miespääosassa myös toisessa elokuvasäätiön tukemassa pitkässä näytelmäelokuvassa: Petri Kotwican ohjaamassa ja käsikirjoittamassa Mustassa jäässä , jonka ensi-iltaa on suunniteltu lokakuulle 2007.

Musta jää kertoo kahdesta helsinkiläisestä naisesta: Saarasta, pian 40, ja Tuulista, 25. Saara on naimisissa Leon kanssa, ja Tuuli seurustelee saman miehen kanssa. Elokuvasäätiö tukee elokuvaa 500 000 eurolla.

Suosalon lisäksi keskeisissä rooleissa näyttelevät Outi Mäenpää ja Ria Kataja . Elokuvan tuottaa Making Movies . Rahoitukseen osallistuu myös Yle .

Lisäksi Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt tuotantotukea suomalais-italialais-ranskalaiselle yhteistuotannolle The Neighbor . Filmiä luonnehditaan episodielokuvaksi terrorismin ajan Euroopasta. Sen ohjaa ja käsikirjoittaa Anne Riitta Ciccone.

Keskeisissä rooleissa näyttelevät suomalaisista Laura Malmivaara , Sulevi Peltola ja Vilma Melasniemi . Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa lokakuussa. Sen kokonaiskustannukset ovat yli 2,1 miljoonaa euroa.

Suomen elokuvasäätiö tukee elokuvaa 40 000 eurolla, ja myös Yle osallistuu rahoitukseen. Elokuvan tuottaa FS Film .

Pitkien näytelmäelokuvien lisäksi elokuvasäätiö myönsi tuotantotukea muun muassa kahdelle lyhyelle dokumenttielokuvalle. Tukea saivat Mia Halmeen 7-vuotiaasta Eelistä kertova Iso Poika ja Rostislav AallonSounds Like Suomi , jota luonnehditaan "selviytymistarinaksi suomalaisten muusikoiden yhteiskiertueesta Kiinaan syksyllä 2005". Matkalla olivat Cleaning Women, Ovali Virta, Them Shepherds, Huoratron ja dj Jori Hulkkonen .

Luitko jo nämä?