Kulttuuri

Ahtialan
elokuvista
dvd-boksi
Britanniaan

Turun Sanomat

British Film Institute julkaisee Eija-Liisa Ahtilan kaikki elokuvat ja niiden käsikirjoitukset The Cinematic Works of Eija-Liisa Ahtila dvd-boksina Iso-Britanniassa. Paketin dvd sisältää kaikki Ahtilan elokuvat digitaalisesti remasteroituina. Mukana olevassa kirjassa on kaikkien elokuvien alkuperäiset käsikirjoitukset, synopsikset ja lopullinen dialogi englanniksi.

British Film Institute on yksi maailman vanhimpia ja arvostetuimpia elokuvakulttuurin ja liikkuvan kuvan perinnön vaalimiseen keskittyneitä organisaatioita. British Film Instituten dvd-julkaisujen tavoitteena on tarjota brittikatsojille monipuolinen valikoima parhaita elokuvia ympäri maailmaa, ja näin edistää elokuvan merkkiteosten tunnettavuutta Iso-Britanniassa. Ahtilan elokuvat ovat ensimmäiset suomalaiset elokuvat, jotka BFI julkaisee dvd:llä.

The Cinematic Works of Eija-Liisa Ahtila -julkaisu sisältää Ahtilan elokuvat Me/We; Okay; Gray (1993), Jos 6 Olis 9 (1996), Tänään (1997) Lohdutusseremonia (1999) ja Rakkaus on aarre (2002).