Kulttuuri

Kahdeksan naista kuvaa
elämää perheessä

TS/Jari Rantanen<br />Pia Paldanius ja Iloinen ystävä. Paldanius työstää veistoksia ja tilateoksia arkisista käsityömateriaaleista.
TS/Jari Rantanen
Pia Paldanius ja Iloinen ystävä. Paldanius työstää veistoksia ja tilateoksia arkisista käsityömateriaaleista.

JARI RANTANEN

Raumalaisen Lönnströmin taidemuseon kevätkauden näyttely esittelee kahdeksan naista, jotka pohtivat töissään suhdettaan lapsiin ja vanhempiin sekä asemaansa osana sukupolvien verkkoa. Taiteilijat käsittelevät teoksissaan elämää perheessä ja tuovat esiin sitä, miten yhdistää luova työ ja perheen arki, lasten saamisen elämään tuomia muutoksia ja oman perhetaustan taiteeseen antamia aiheita.

Osa suurta verkkoa  -näyttelyyn on kutsuttu kahdeksan taiteilijaa, jotka kaikki ovat parin viime vuoden aikana halunneet varata käyttöönsä näyttelytilaa Lönnströmin taidemuseon Pihatalon studiosta. Pyrkiminen Pihataloon avasikin kaikille oven päärakennukseen. Yhteinen teema kahdeksalle taiteilijalle on perheen, läheisyyden ja perhesuhteiden käsittely.

Taidemuseon johtaja Kati Kivimäki sanoo näyttelyn taustalla olevan havainto, että viime vuosina taiteessa on yhä enemmän käsitelty vanhemmuutta ja toisaalta suhdetta omiin vanhempiin. Koska taide usein enteellisesti suuntaa huomiota yhteiskunnan kipukohtiin, taidemuseossa päätettiin koota aihetta käsitteleviä taiteilijoita yhteen. Taidemuseossa toivotaankin nyt, että näyttely olisi yksi puheenvuoro perheen asemasta muuttuvassa maailmassa käytävässä keskustelussa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kivimäki sanoo näyttelyn maalauksia, tilateoksia ja valokuvia välähdyksiksi arjesta, merkityksellisiksi ja ilmeikkäiksi kuviksi kaikesta siitä, mitä perhe-elämä tuo eteen.

Teokset kuvaavat muistoja, hetkessä elämistä, tavallista arkea, iloja ja suruja.

Näyttelyssä ovat mukana Sini-Meri Hedberg , Mari Holopainen , Katja Laakso-Leppänen , Päivi Meriläinen , Minna Mäkelä , Pia Paldanius , Lena Poikolainen ja Marja Pursiainen .

Osa suurta verkkoa -näyttely Raumalla Lönnströmin taidemuseossa (Valtakatu 7) 28.5. asti.

TS/Jari Rantanen<br />Mari Holopaisen Talking to me? -työt ovat viime vuodelta.
TS/Jari Rantanen
Mari Holopaisen Talking to me? -työt ovat viime vuodelta.