Kulttuuri

Ponnettomia
poppakonsteja

Monesti varsin kaavamaisenkin romanttisen hattaran pelastaa se, että sankarittaren esittäjän karisma kantaa käsikirjoituksen karikkojen ja lapsellisten juonenkäänteiden yli. Lähes yhtä tärkeää lajityypin filmeille on se, että myös miespääosan esittäjästä löytyy uskottavaa vetovoimaa ja että pääparin välinen kemia loksahtaa paikalleen.

Vaimoni on noita on aivan onneton romanttinen komedia, sillä mitään näistä osa-alueista ei ole saatu toimimaan tippaakaan. Vaikka elokuvan pääosassa on kaunis ja sinänsä karismaattinen Nicole Kidman ja ohjaajana genren parissa moneen otteeseen kunnostautunut Nora Ephron, lopputulos on täydellinen pannukakku.

Vika on pohjimmiltaan aikansa eläneessä ideassa, jota käsikirjoituksesta vastaavat Ephron ja hänen sisarensa eivät ole onnistuneet päivittämään millään tapaa tähän päivään istuvaksi. Miespääroolin vetävä hölökoomikko Will Ferrell on ainoastaan kamala.

Elokuvan kehyskertomuksessa ollaan tekemässä postmodernin vitsikkäästi uutta versiota Amerikassa aikanaan kovasti suositusta sitcom-sarjasta Vaimoni on noita , joka pyörii meilläkin tällä hetkellä Nelosen perjantai-iltapäivien täyteohjelmistossa. Tv-sarjan on tarkoitus elvyttää entisen toimintatähti Jackin ryvettynyttä uraa, mutta toisin käy, kun sarjan pääosaan löytyy noitavaimoksi täydellisesti sopiva kaunis Isabel, joka sattuu nyt sitten oikeastikin hallitsemaan taikakeinot.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jenkkitelevision 1960-lukulaisesta suosikkisarjasta tehty tyhjänpäiväinen kierrätysfilmatisointi on käsittämättömän kehnosti ideoitu ja ponnettomasti toteutettu, auttamattoman tylsä komedia. Tarina tavallisen tallaajan ja soman noitaneitosen romanssista on ennen kaikkea aiheena täysin vanhentunut ja naiivi. Moinen hömppä ei mene kakistelematta alas kuin ehkäpä korkeintaan söpöistä noitajutuista innostuneelle teiniyleisölle, joka on tottunut seuraamaan Vaimoni on noitaa vastaavia nyky-tv-sarjoja, kuten Siskoni on noita ja Sabrina, teininoita .

PÄIVI VALOTIE

• Vaimoni on noita . Ohjaaja Nora Ephron. (Julia 3 & Kinopalatsi 6)