Kulttuuri

Kaksi soolotanssiteosta
Barker-teatterilla

Barker-teatterilla nähdään perjantaina ja lauantaina kaksi soolotanssiteosta, joiden tekijöinä ovat Ehkä tuotantoa -kollektiivin Anna Torkkel ja Tashi Iwaoka. Ehkä tuotantoa on viime vuonna 2004 perustettu riippumaton kansainvälinen tuotantokollektiivi.

Tanssija-koreografi Anna Torkkelin esittämä soolo Carlo for Ever käsittelee vapautta ja suklaata niin universaaleina teemoina kuin henkilökohtaisesta näkökulmastakin. Amsterdamin Muiderpoorttheaterissa toukokuussa ensi-iltansa saanut soolo on Anna Torkkelin ja Tashi Iwaokan ensimmäisen yhteistyön tuloksena toteutettu teos.

A Way of the Dragon [a scheme for making one love] in Suomi -soolo on järjestyksessä toinen esitystaiteilija Tashi Iwaokan A Way of the Dragon -sarjaa. Amsterdamissa vaikuttava japanilainen Iwaoka käyttää soolossaan elementtejä vuonna 1997 alkaneesta suhteestaan Suomeen ja suomalaisiin. Soolossaan Iwaoka käsittelee mm. tervasnapsia sekä intohimoaan yleisön viihdyttämiseen, joka perustuu hänen henkilökohtaiseen uskoonsa huumoriin yhtenä tärkeimmistä inhimillisistä piirteistä.

Ehkä tuotantoa soolojen esitykset toteutetaan yhteistyössä Pikinini Merin kanssa. Soolojen ilta nähdään perjantaina 30.9. ja lauantaina 1.10 klo 19 Barker-teatterilla, Virusmäentie 65.