Kulttuuri

Lainsuojattomat-teatterifestivaali
hemmottelee kantaesityksillä

Valtakunnallinen vapaiden ammattiryhmien Lainsuojattomat-teatterifestivaali järjestetään Porissa syyskuussa jo kuudennen kerran.

Reilusta 80 teatterikappaleesta kolme on kantaesityksiä. Teatteri Gorgon Retorno - paluu -esityksen ensi-ilta nähdään keskiviikkona 7. syyskuuta, jolloin on myös Rakastajat-teatterin Coming Up Roses -näytelmän kotimainen kantaesitys. Rakastajat on esittänyt Juha Siltasen teoksen jo kesällä Dublinissa. Ensi-illassa on tiistaina 6. syyskuuta Kaj Chydeniuksen Teatteri Vanhalle Jukolle työstämä näytelmä Sotamies Juan ja Lontoon prinsessa .

Ulkomaalaisia vieraita tulee Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Irlannista, josta paikalla on kolme ryhmää. Irlannin kansallisteatterin The Abbey Theatren brittinäyttelijä David Heap esittää amerikkalaistekstin The Race of the Ark Tattoo , Inis Theatren naiskaksikko lupaa hulvattoman draamakomedian Tick My Box ja Bewley´s Café Theatrenin Karen Egan tarjoaa arvostelumenetyksen Absolute Cabaret .

Festivaaleilla on runsaasti lastenteatteria ja Porin keskustan valtaa katuteatteri. Lähes 30 ammattiryhmää Poriin kokoava teatterifestivaali on 7. - 11. syyskuuta.