Kulttuuri

Lohjan teatterissa
kaksi kantaesitystä

Lohjan teatterin syyskausi käynnistyy näyttävästi. Teatteri on valinnut 100-vuotisjuhlansa kunniaksi ohjelmistoon Leonard Bernsteinin menestysmusikaalin West side story , jonka ensi-ilta on 24. syyskuuta.

Keväällä luvassa on kaksi kantaesitystä. Sari Niinikoski on loihtinut satunäytelmän Perhoslaakson salaisuus , joka kertoo noitien kasvattaman tytön matkasta aikuisuuteen hurjien seikkailujen kautta.

Anna-Mari Kaskisen kirjoittama Levottomat sielut sukeltaa Länsi-Uudenmaan historiaan. Kohteena on Lohjalla vaikuttanut kamariherra Hjalmar Linder , joka ajautui uhkapeliin niin ihmissuhteissaan kuin liiketoimissaan. Petri Laaksonen on säveltänyt musiikin esityksiin.

West side story on esimerkki paikallisesta yhteistyöstä. Lohjan teatterin omien voimien lisäksi mukana nähdään väkeä Saturnus-teatterista, Tralasta ja tanssistudio Funkasta. Ammattimuusikot ovat lainassa kaupunginorkesterista.

- Pienen kaupungin suuret kulttuurihankkeet on mahdollista toteuttaa vain ja ainoastaan yhdistämällä taiteelliset voimavarat, sanoo teatterin johtaja Sari Niinikoski.

Musikaalin Mariana vuorottelevat Stadiassa opiskeleva Sara Nurmi ja Emma-hoo-yhtyeen solisti Tiia Tamminen . Tonyksi riittää yksi mies, Janne Virtanen .