Kulttuuri

Kavereille ihmeteltävää!

- Hyvältä tuntuu, sanovat 9-vuotias Saara Palmujoki ja 12-vuotias Aino Schrei tultuaan valituiksi esiintyjiksi ensikesän Adalmiinan helmi -lastenoopperaan. Saara varsinaisesti laulaa Adalmiinan osuudet ja Aino toimii hänen parinaan tanssijana.

Sekä Saara että Aino ovat nuoresta iästään huolimatta jo musiikin moniosaajia ja rutinoituneita esiintyjiä. Ensinmainittu soittaa selloa, toinen taas harrastaa pianonsoittoa ja tanssia. Kummatkin laulavat Turun konservatorion lapsikuorossa, jonka riveistä Adalmiinan helmen lapsisolisti etsittiin. Molemmat ovat tottuneet esittämään soolo-osuuksia kuorokonserteissa.

- Minusta on kiva päästä näyttämölle. Se on hauskaa kun ihmiset tykkäävät ja tulevat esityksissä iloisiksi, Saara sanoo.

Oopperan maailma ei ole vielä kovin tuttu kummallekaan tytölle, vaikka he ovatkin nähneet joitain sen kaltaisia esityksiä televisiosta. Saara ja Aino olettavat alkamassa olevan harjoitteluperiodin olevan vaativa mutta hauska.

Aino aikoo isona kirjailijaksi tai sitten musikaalilaulajaksi. Saara puolestaan haluaa musiikin opettajaksi ja laulaminen kiinnostaa myös häntä ammatillisessa mielessä. Tytöt aikovat värvätä luokkatovereitaan mukaan Adalmiinan helmen yleisöön.

- Kaverit varmaan ihmettelee, että ooksä tosiaan siellä esiintymässä!