Kulttuuri

Baldauf oopperajuhlien
hallituksen johtoon

Savonlinnan oopperajuhlien hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty Nokian entinen johtaja ja hallituksen jäsen Sari Baldauf . Hän tulee puheenjohtajaksi maaliskuussa liikenneonnettomuudessa kuolleen Ilmailulaitoksen pääjohtajan Mikko Talvitien tilalle.

Baldauf jätti tehtävänsä Nokiassa viime tammikuun lopussa. Hän perusteli lähtöään henkilökohtaisilla syillä ja halulla omistautua enemmän harrastuksilleen, joihin ooppera ja klassinen musiikki kuuluvat.

Baldauf, 49, toimii myös SanomaWSOY:n hallituksen varapuheenjohtajana ja tietoturvayhtiö F-Securen hallituksen jäsenenä.

Euroopan tärkeimmäksi naisjohtajaksikin aikoinaan nimetty Baldauf johti Nokian matkapuhelinverkkoyksikköä vuodesta 1999 alkaen. Viimeksi Baldaufin nimi näkyi julkisuudessa kuluvan kuun puolivälissä, kun hänet vihittiin Turun kauppakorkeakoulun kunniatohtoriksi.

- Baldauf on ollut valtuustomme jäsen jo yli kahden vuoden ajan. Hän ollut lähellä oopperajuhlien toimintaa, ja sitä kautta aika luontevasti löytyi puheenjohtajaksi, Savonlinnan oopperajuhlien oopperajohtaja Jan Hultin sanoi STT:lle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hultinin mukaan on hyvä, että puheenjohtaja on riippumaton eikä esimerkiksi jonkin yhteistyöyrityksen johtaja. Hän uskoo, että Baldauf tuo oopperajuhlien hallitukseen mukanaan hyvää johtamiskulttuuria.

- Hän on ansainnut kannuksensa liike-elämän puolella, mutta on myös hyvin kulttuuriorientoitunut henkilö. Tätä kautta uskomme, että hän on tähän tehtävään erinomaisen sopiva, Hultin arvioi.

Baldaufin valinnan ohella Savonlinnan oopperajuhlien valtuuston kevätkokouksessa vahvistettiin myös vuoden 2004 tilinpäätös. Onnistunut varainhankinta ja tiukka taloudenpito tuottivat positiivisen tuloksen. Myönteinen tulos mahdollistaa varautumisen vuoden 2006 uuden lastenoopperan sekä vuoden 2007 uuden kokoillanoopperan tilauksiin ja esittämiseen.