Kulttuuri

Heikki Sankarista Samppa-linnan tuotantojohtaja

TS/Kira Suomalainen<br />Heikki Sankari on Samppalinnan kesäteatterin uusi tuotantojohtaja.
TS/Kira Suomalainen
Heikki Sankari on Samppalinnan kesäteatterin uusi tuotantojohtaja.

Samppalinnan kesäteatterin toimitusjohtaja Aulis Ruostepuro on saanut rinnalleen tuotantojohtajan. Tehtävään on nimitetty kaarinalaissyntyinen näyttelijä Heikki Sankari , 36.

Sankari vastaa tehtävänimikkeensä mukaisesti Samppalinnan tuotannoista eli on valitsemassa ohjelmistoa ja kiinnittää produktioihin ohjaajat, näyttelijät ja muun henkilökunnan. Hän oli jo viimekesäisen Kiss me, Kate -musikaalin tuottajana ja vastaa kokonaisuudessaan tämänvuotisen Myrskylinnun tuotannosta.

- Samppalinnan historia on kunniakas ja siellä käy ihan valtavasti katsojia, muutamassa viikossa yli 50 000 henkeä. Katsomot täyttyvät valtaosin ikääntyvästä väestä, ja tulevaisuudessa meidän pitää kysyä, miten olemme kiinnostavia myös nuoremmille, Sankari miettii kesäteatterin haasteita.

Samppalinnan produktioita ei sinänsä ole suunnattu millekään tietylle ikäryhmälle, ei ensikesäistä Myrskylintuakaan .

- Se on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisuudesta ja musiikista, Sankari luonnehtii.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myrskylinnusta kiinnostuvat todennäköisesti myös ne, jotka haluavat nähdä Juha Mujeen , Leena Takalan , Elsa Saision , Maria Kuusiluoman ja/ tai Jarmo Mäkisen näyttämöllä.

- Myös vastaisuudessa on tärkeää saada tänne tekijöitä, jotka kiinnostavat yleisöä, Sankari sanoo.

Heikki Sankarin teatteriura alkoi nuorena miehenä Kaarina-teatterista, ja ennen opintojaan Teatterikorkeakoulussa hän teki Turussa myös mm. nukketeatteria.

- Meillä on edelleen kesäasunto Hirvensalossa, ja kaikki viisi lastamme ovat syntyneet Turussa, vuonna 1994 Teatterikorkeakoulusta valmistunut Sankari kertoo.

Valmistumisestaan lähtien hän on ollut kiinnitettynä Helsingin kaupunginteatteriin, viimeisin roolityö on sisäministeri Toivo Horelli viime viikolla ensi-iltansa saaneessa Heikki Ylikankaan näytelmässä Ne kahdeksan valittua.

Näyttelemisen lisäksi Sankari on tehnyt tuottajan, apulaisohjaajan ja käsikirjoittajan töitä.