Kulttuuri

Eric Ericsonin kamarikuoro
Vaasan kuorofestivaalille

TS/
TS/

Vaasa (STT)

Toukokuussa järjestettävän Vaasan kuorofestivaalin yksi pääesiintyjä on Eric Ericsonin kamarikuoro Ruotsista. Kuoron legendaarinen perustaja tulee itse johtamaan kuoroaan Vaasaan.

Eric Ericson on Ruotsin ja monien mielestä myös yksi maailman merkittävimmistä kuoronjohtajista. Ericson syntyi vuonna 1918 ja perusti kamarikuoronsa vuonna 1945. Hän on toiminut myös Ruotsin Radiokuoron ja kuuluisan Orphei Drängar -mieskuoron johtajana.

Eric Ericsonin kamarikuoro esiintyy Vaasan kirkossa 5. toukokuuta. Ohjelma on kunnianhimoinen, sillä luvassa on viisi suurta teosta, kertoo Vaasan kuorofestivaalin taiteellinen johtaja Martti Tiainen . Kuoron tavoitteena on ollut esittää jatkuvasti uutta ja eri tyylilajien musiikkia. Ohjelmisto ulottuu renesanssimusiikista tuoreimpaan avantgardiin.

Kuorofestivaalin muita pääesiintyjiä ovat mm. Polyteknikkojen kuoro, Lauluyhtye Rajaton, Lauluyhtye Talla sekä naiskuoro Philomela. Venäjältä festivaalille tulee lauluyhtye Svetilen. Seitsenhenkinen lauluyhtye on erikoistunut muinaiseen venäläiseen musiikkiin, jota se esittää pääsääntöisesti a cappella.

Parin aiemman vuoden tapaan festivaalin yhtenä teemana on myös tällä kertaa barbershop-musiikki. Kuorofestivaalille saapuu neljä amerikkalaista barbershop-kvartettia.

Vaasan kuorofestivaali järjestetään 13. kerran ja paikalle odotetaan tulevan kaikkiaan 70-80 kuoroa. Festivaalin ajatuksena on ollut alusta lähtien mennä "iloisesti laulaen" kansan pariin. Kuorot käyvät esiintymässä mm. paikallisissa ravintoloissa, työpaikoilla ja vankilassa.