Kulttuuri

Kuudes Harry Potter -kirja valmis

TS/Lehdistökuva<br />Daniel Radcliffe esittää päähenkilöä Harry Potter -elokuvissa.
TS/Lehdistökuva
Daniel Radcliffe esittää päähenkilöä Harry Potter -elokuvissa.

Harry Potterin seikkailujen ystävät ovat saaneet mukavaa odotettavaa: kuudes Harry Potter -romaani on valmistunut, ilmoitti kirjasarjan äiti J. K. Rowling internetsivuillaan tiistaina.

Uuden Potter-kirjan englanninkielinen alkuteos julkaistaan 16. heinäkuuta 2005, kertoi puolestaan uutistoimisto AFP.

Rowlingin oli alun perin määrä kertoa tieto romaanin valmistumisesta vasta joulupäivänä. Hän kuitenkin päätti aikaistaa tiedon julkistamista, jottei Potter-tietojen odottelu sekoittaisi fanien joulua.

- Olen tyytyväinen lopputulokseen. Kun olin raskaana, minulla oli runsaasti aikaa vatvoa käsikirjoitusta, Rowling tuumasi brittien yleisradioyhtiön BBC:n mukaan.

Uuden Potter-romaanin englanninkielinen nimi on Harry Potter and the Half-Blood Prince . Nimen suora suomennos olisi Harry Potter ja puoliverinen prinssi .

Rowling on paljastanut etukäteen, että kuudennessa Potter-romaanissa eräs tarinan päähenkilöistä kuolee. Kirjailija ei kuitenkaan ole antanut vihjeitä siitä, kuka tämä uhri on.

Potter-suomennosten kustantaja Tammi ilmoitti tiistaina, että uuden romaanin suomennetun version julkaisuajankohta on vielä auki. Ajankohta riippuu siitä, milloin Tammi saa alkuteoksen suomennettavaksi.

J. K. Rowling on kertonut, että Harry Potter -kirjasarja tulee sisältämään yhteensä seitsemän romaania.