Kulttuuri

Uusia kuvia
ja sanoja
radan varrelta
Paimiosta

TS/<br />Päiviö Pyöttiälä: Veturi
TS/
Päiviö Pyöttiälä: Veturi

Paimion vanhalla rautatieasemalla julkistettiin torstaina kaksi uutta Paimioon liittyvää julkaisua. Teoksia yhdistää rautatie - eilen tuli kuluneeksi 105 vuotta siitä kun Turun ja Karjaan välinen rata vihittiin käyttöönsä.

Elämää radan varrella on Paimion kaupungin kulttuuripalvelujen julkaisema rautatieaseman ja asema-alueen pienimuotoinen historiateos. Huumori on tapani ilmaista kritiikkiä taas on lauantaina 80 vuotta täyttävän paimiolaisen kuvataiteilijan Päiviö Pyöttiälän taiteilijaelämäkerta. Kotkalaissyntyinen rautatieläisen poika on kuvannut surrealistisissa ja naivistisissa maalauksissaan usein rautatieaiheita. Pyöttiälän syntymäpäivänäyttely on vastikään avattu Galleria BE'19:ssä Helsingissä (Uudenmaankatu 19-21).

Kummankin kirjan taustalla on turkulainen historian opiskelija Milla Karppinen . Pyöttiälän teoksen hän on toimittanut, ja rautatieasemaa käsittelevässä kirjassa hän on vastannut niin tutkimus-, kirjoitus- kuin taittotyöstäkin. Teoksia myydään paikallisesti; lisätietoja voi kysyä Paimion kaupungin kulttuuriasiainhoitajalta Jouni Lehtirannalta (puh 02-474 5319 tai 050-586 7733).