Kulttuuri

Ilmo Valtoselle muotoilun
valtionpalkinto

LEHTIKUVA<br />Ilmo Valtonen
LEHTIKUVA
Ilmo Valtonen

Graafinen suunnittelija Ilmo Valtonen sai muotoilun 13 000 euron valtionpalkinnon. Valtion muotoilutoimikunta halusi palkita lahjakkaan ja monipuolisen osaajan ja osoittaa samalla huomion anonyymeinä työskenteleviin suunnittelijoihin, joiden työ kuitenkin on näkyvillä ja käytössä kansalaisten jokapäiväisessä arjessa.

Ylijohtaja Kalevi Kivistö luovutti tunnustuksen Valtoselle maanantaina Helsingissä.

Lahden muotoiluinstituutista vuonna 1990 valmistunut Ilmo Valtonen on Suomen palkituimpia graafisia suunnittelijoita. Hänen ja hänen tiiminsä suunnittelemia ovat monien suurten ja yhteiskunnallisesti merkittävien yritysten kuten Suomen postin, Rautaruukin, Veikkausliigan, Elisan ja Lahti Sinfonian visuaaliset ilmeet.

Toimikunnan mukaan Valtosen työnkuvassa korostuu laaja-alaisuus ja monipuolisuus. Hänen työhönsä kuuluu suunnittelua ja ideointia yksin ja tiimissä, projektien johtamista, strategista suunnittelua ja luovaa johtamista.

- Ilmo Valtonen pitää työssään keskeisenä asiakkaan kuulemista. Suunnittelutyön lähtökohtana tulee olla asiakkaan liiketoiminnan edistäminen, perusteluissa todetaan.

Muotoilutoimikunnan mielestä luova, ahkera, utelias, tuottelias, määrätietoinen ja laadusta tinkimätön ovat adjektiiveja, jotka kuvaavat Ilmo Valtosen persoonaa parhaimmillaan.