Kulttuuri

Sini-Meri hakeutui omille juurilleen

TS/Jane Iltanen<br />Teokseensa Juuret 1 <br />Sini-Meri Hedberg <p>on maalannut itsensä <br />sukulaistensa seuraan.
TS/Jane Iltanen
Teokseensa Juuret 1
Sini-Meri Hedberg

on maalannut itsensä
sukulaistensa seuraan.

Turun taideakatemiasta valmistuvien nuorten opinnäytetöitä on pitkin kevättä ja alkukesää näytteillä Turun museoissa ja gallerioissa.

Torstaina joukkoon liittyi Sini-Meri Hedberg , jonka näyttely avattiin Wäinö Aaltosen museon studiossa.

Nuori taiteilija on antanut näyttelylleen nimen Juuret , ja se kertoo selvästi, mistä on kysymys. Lähtökohtana on ollut oman suvun historia ja konkreettisesti perhealbumin valokuvat.

Miljöön vaikutus identiteettiin

Akryyli- ja öljyvärimaalauksiinsa Sini-Meri Hedberg on siirtänyt henkilöitä sekä äitinsä että isänsä suvusta, lappilaisesta ja eteläsuomalaisesta sukuhistoriasta. Teoksissa taiteilija hahmottaa omaa rooliaan sukupolvien ketjussa.

Sukupotrettien lisäksi keskeisiksi nousevat erilaiset miljööt: ympäröivä todellisuus näyttäytyy yksilöä muovaavana tekijänä.

Aikaisemmin avattujen opinnäytetyönäyttelyjen lisäksi tällä viikolla on avattu Tanja Koistilan kuvanveiston ja videon keinoin toteutettu Protektor -näyttely vanhan raatihuoneen galleria Justissa.

Näyttelyn teemoina ovat yksinäisyys ja tuska. Teokset kuvaavat tilanteita, joista ei pääse omin avuin pois. Kun itse ei jaksa auttaa itseään, toivoo ulkopuolista suojelijaa.

Ensi viikolla on avajaisvuorossa Lena Poikolainen ; hänen näyttelynsä Something good is going to happen (Jotakin hyvää on tapahtumassa) avataan Ama-galleriassa (Kaskenkatu 1) ensi keskiviikkona.